Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Opplev bedre resultater og økt mental styrke i hverdagen med fokustrening

Marius Sørlie

Marius Sørlie

Opplev bedre resultater og økt mental styrke i hverdagen, med fokustrening og teknikker fra idrettspsykologien.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Det er ingen tvil om at Marius har mye å gi. Han er energisk, veltalende og godt forberedt. Det viktigste er kanskje at han snakker fra hjertet med et tydelig ønske om å få inspirere og utgjøre en forskjell i menneskers liv. At en ung mann kommer inn i skolen og forteller ærlig og oppriktig sin historie, rørte våre ungdommer."

Ingrid Ysterud, lærer - Marker skole Vis alle referanser

Et foredrag med Marius Sørlie gir deg:

 • Ny og spennende innsikt i mental trening og personlig utvikling.
 • Ærlig, direkte og lidenskapelig formidler med et viktig budskap.
 • Motivasjon til å se din egen verdi.
 • Verktøyene for bedre fokus på de viktige tingene i livet.
Uforpliktende forespørsel på Marius Sørlie

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Marius

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Marius Sørlie er fokustrener, og har et brennende engasjement for å lære andre hvordan de kan ta kontrollen over sitt eget fokus. Ved hjelp av mental trening kan du bryte opp i gamle tankemønstre og lære deg hvordan du kan prestere bedre i hverdagen med enkle metoder og inspirerende historier.

Et foredrag med Marius Sørlie gir deg:

 • Ny og spennende innsikt i mental trening og personlig utvikling.
 • Ærlig, direkte og lidenskapelig formidler med et viktig budskap.
 • Motivasjon til å se din egen verdi.
 • Verktøyene for bedre fokus på de viktige tingene i livet.

Marius Sørlie er en engasjerende og berørende foredragsholder. Han jobber til daglig som Fokustrener i Heart Mentality, appen som gir deg verktøy i mental trening, fokus og personlig utvikling. I et foredrag med Marius vil du få ærlige og personlige historier, blandet med forskningsbaserte øvelser i mental trening.

Marius underviser i ulike teknikker innenfor prestasjonspsykologi, mindfulness og mental trening i sine foredrag. Øvelsene er forankret i forskning på hva som får mennesker til å fungere på sitt beste. Du vil lære deg hvordan enkle metoder kan brukes i hverdagen, og få inspirasjon til å bruke disse også i etterkant av foredraget.

Marius’ historie begynte da han mistet kontrollen etter for mye alkohol på kort tid. Som en følge kjørte han i beruset tilstand og havnet i fengsel.

Hendelsen kom som lyn fra klar himmel og snudde livet hans på hodet – han var den siste i vennegjengen noen trodde skulle begå en kriminell handling. Da dette hendte i 2013 var mental trening og fokus et ukjent konsept for Marius. Nå skriver han og holder foredrag om det han selv lærte i perioden hvor det stormet som verst.

Marius brenner for at mennesker skal styre sitt fokus inn mot at de er verdifulle mennesker, etter at han selv har slitt med dårlig selvtillit og indre dialog da han var yngre, uansett hva han fikk til. Han klarte ikke å se sin verdi som ungdom, for ingen hadde lært han det. Nå har han kunnskapen og ønsker å vie livet sitt til å lære den bort.

Han er også medforfatter av boken ”Talentets Indre Kamp” av Anja Hammerseng-Edin.

Marius Sørlie foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Marius Sørlie
Marius Sørlie foredrag

FOKUS

«Where focus goes, energy flows.» 

Når du tar kontrollen over ditt fokus, kan du få bedre resultater i hverdagen!

 • Marius Sørlie er fokustrener og foredragsholder, og lærer deg konkrete strategier for å trene opp ditt fokus, og plassere det der du kan få vekst og utvikling.
 • Hvordan holde fokus på de viktige tingene når vi er så distraherte? I et samfunn som er designet for distraksjon, er vi nødt til å lære hvordan vi kan trene opp konsentrasjon. Men hvordan gjør du det i praksis? Folk flest har lite til ingen trening på dette teamet, og gjennom et foredrag med Marius, får du lære deg enkle strategier du kan bruke i hverdagen, og som du husker etter foredraget.
 • Når du lærer deg å styre ditt fokus, kan du snu situasjoner hvor du tidligere så begrensninger, til å fokusere mer på muligheter og utvikling.

 

I foredraget får du lære mer om:

 • Hvordan flytte fokus på de gode tingene ved deg selv, slik at de kan bli mer robuste og tro på seg selv
 • Hvordan skifte fokus for å håndtere feil og komme styrket ut av motgang 
 • Hvordan våge å følge drømmene dine, og fokusere på de viktige tingene i livet 
 • Hvordan alle kan trene opp sitt eget fokus, og enkle metoder for å bygge mental styrke

 

Foredraget spesialtilpasses, og har vært fremført hos alt fra barnehager og skoler, til arbeidsplasser av ulik størrelse, med stor suksess og gode tilbakemeldinger.

Marius Sørlie foredrag

STERK AV MOTGANG

I dette Marius Sørlie foredrag blir du kjent med teknikker som kan hjelpe deg inn på sporet av utvikling og utfordre de negative tankene dine.

Marius forteller om hvordan det var å miste kontrollen på en fest, krasje med promille og havne i fengsel for deretter å finne en vei ut av skammen. Og at ikke krasjet i seg selv var den største tabben, men de urealistiske tankene om seg selv som lot det skje. Noen av de viktigste punktene i foredraget er:

 • Hvordan komme styrket ut av motgang og se på det som verdifull læring?
 • Hvordan kan jeg snu min indre dialog og få det bedre med meg selv?
 • Hvorfor er jeg selv min største kritiker?
 • Hva er viktig for deg – og bruker du nok tid på det?

 

Du får innblikk i tanker om perspektiv og hvordan du kan tenke for å bli en forbedret utgave av deg selv. Ved å utfordre den negative indre dialogen gjennom å bruke andre ord og spørsmål til seg selv, vekker Marius følelser og løser opp tankefloker som ofte oppstår i hverdagen. Du får også teste ut enkle og effektive øvelser i mental trening som gir mental styrke.

Marius har også jobbet mye med ungdom og sett verdien av å starte tidlig med mental trening for å kartlegge hva som er viktig for dem, og hva de må gjøre for at disse tankene skal sørge for utvikling nå og senere i livet.

Marius Sørlie foredrag

TALENTETS INDRE KAMP

 • Marius Sørlie har truffet tusenvis av ungdom, trenere og foreldre som på hver sin måte har bidratt til innholdet i dette foredraget.
 • Dette er den rå virkeligheten. Historiene er ekte. Følelsene er ekte. Dette er foredraget om talentene som kjemper hver sin indre kamp. Som tror de må kjempe den alene, og som tror de er alene med følelsene de innehar. Disse spillerne har foreldre og trenere som på hver sin unike måte gir dem tilbakemeldinger. De aller fleste med intensjon om å hjelpe. Bidra til sportslig vekst. Og i mange tilfeller – bidra til at den neste landslagsspilleren vokser frem.
 • Marius har møtt enormt mange voksne med store ambisjoner for akkurat sitt talent. Som av og til blir nettopp det – den neste landslagsspilleren, og som i andre tilfeller blir lasset med trening, skader, motivasjonsbrist, og depresjon som en følge av frykten for å skuffe sine støttespillere. Og mange unge spør seg selv: Hva er egentlig godt nok? I et samfunn hvor vi daglig får høre at vi må utvikle oss, kan det være vanskelig å tro at vi noensinne er gode nok. Mange lever i et jag etter noe mer. Uten helt å vite hvorfor.
 • Dette Marius Sørlie foredrag er laget for å sette ord på tankene og følelsene idretten drar med seg. Og for å bidra til en måte å håndtere dem på. Det finnes utallige foredrag rundt idrettspsykologi og teknikker som kan benyttes for å håndtere ulike idrettsutfordringer. Det er bra, og noen teknikker vil du også se her, men det viktigste budskapet i foredraget er de reelle følelsene og problemstillingene utøverne kjemper med.
 • Marius tar også opp tematikk rundt det å møte motgang i idretten som gutt? Marius har selv slitt med prestasjonsangst og negativt fokus på fotballbanen. Etter samtaler med mange andre gutter som driver med idrett som research til boka, kom det fram at mange gutter opplever høye forventninger og bruker mye tid med sin indre kritiker. Det er også en veldig høy terskel for å sette ord på tanker og følelser som oppstår, og veien er veldig kort til å føle skam over egen innsats. Marius vil lære deg teknikker som bidrar til å snu denne tankegangen og fokusere på utvikling.
 • Viktige spørsmål som blir tatt opp i foredraget: 1) Hva er et talent? 2) Hva er forskjellen på talent og identitet? Og kanskje det viktigste spørsmålet 3) Hvordan påpeker vi voksne denne forskjellen?
 • Foredraget passer for idrettslag, trenere og foreldre.
Marius Sørlie foredrag

TANKESETT FOR BARN MED WILMER

 • I denne timen får barna møte klovnen Wilmer som skal ha sirkusshow, helt til han oppdager noe veldig trist – han klarer ikke utføre triksene han skulle fremføre! Hva skal til for at Wilmer skal våge og prøve igjen? Hva kan Wilmer si til seg selv for å oppleve mestring? Og er det egentlig så viktig å være flink – eller er det viktig at han våger å prøve?
 • Det blir både lek og sang i treningsssenteret i Larvik, og barna får delta aktivt for å hjelpe Wilmers indre dialog i møte med motgang og mestring av utfordringer. Foreldre vil også få en PDF med forskningsbaserte tilbakemeldinger som kan gis til barna for å styrke deres tankesett.
 • Det blir litt fri lek i første del av timen, så ta gjerne med behagelig tøy.

 

Timen ser slik ut;
· 10 min fri lek – lek dere i senteret og slå dere løs (selvsagt med kul musikk)
· 10 min felles lek med Wilmer
· 30 min sirkusshow med Wilmer med fremvisning av video og sang om hjernen
· Fri lek til timeslutt

Marius har over 3 års barnehageerfaring og har jobbet som barnehageassistent og assisterende pedagogisk leder.

Det er lagt fokus på å involvere barna i problemstillingene Wilmer opplever i møte med motgang, for å bevisstgjøre indre dialog og tankesett som enkelt kan oppstå når vi møter utfordringer.

Fearless Heart har et stort rom for lek og dans, samt boksebager og whiteboards som barna kan leke med!

Wilmer har også et reisende sirkus og kan besøke ditt barnearrangement. På timer hvor Wilmer er på reisefot vil det bli sirkusshow med sang og fremvisning av video om hjernen.

Referanser

"Norges Håndballforbund samler årlig ca. 100 talenter fra hele Norge til en samling i Skien. I år hadde vi gleden av å høre på Marius Sørlie sitt foredrag. Vi fikk oppleve en meget engasjert, personlig og ærlig Marius som ga våre unge spillere en inspirasjon og innsikt i hvordan jobbe med mentale ferdigheter både som privat person og som idrettsutøver. Ett foredrag som jeg kan anbefale på det varmeste."

Jeanette Nilsen, Utviklingsmedarbeider

Norges Håndballforbund

"Ønsker å gi en tilbakemelding på foredraget han gjennomførte i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse i Oppdal kommune. Det ble bare såå vellykket!! Han var godt forberedt, med en Power Point som traff ungdommene. Han har en attitude, et språk og en formidlingsevne som gikk helt inn hos ungdommene. Samtidig som han var kul, hadde han et seriøst og evidensbasert budskap som ga det hele troverdighet. Det å kan by så mye på seg selv og sin historie, gjør det hele ekstra troverdig og interessant å høre på. Når han hadde foredrag for ungdomsskolen reiste de seg og ga trampeklapp, og de ville helst ikke avslutte!! Sønnen til min sjef, som er 14 år, sa at det var så bra, den beste verdensdagen for psykisk helse han har vært på !! Bare positive tilbakemeldinger fra elevene !!"

Inga Snøve, Leder Psykisk helse- og rusarbeid

Oppdal kommune

"Vi takker for et flott foredrag! Elever og ansatte på Gjennestad videregående skole fikk et foredrag der Marius Sørlie formidlet sin historie og sine erfaringer på en mesterlig måte. Han engasjerte og inspirerte. Det var også en positiv opplevelse å få han med i dialog med lærerne etterpå med tanke på hvordan vi kan arbeide videre med temaet "Sterk av motgang"."

Kristin Sanna Kihle, Rektor

Gjennestad videregående skole

Marius Sørlie formidlet budskapet om hvordan holde fokus på en glitrende måte. Han bød på seg selv med sin personlige reise, og berørte alle i salen. Han balanserte fint med mellom humor og alvor. Vi fikk gode og konkrete tips som lederne kan ta i bruk umiddelbart i sin hverdag. Vi inviterer gjerne Marius igjen, og anbefaler ham på det varmeste til andre!

Marit Ulfsby Rensmoen

GE Healthcare

Marius Sørlie leverte et inspirasjonsforedrag om betydningen av fokus. Han skaper god kontakt med publikum fra første sekund, og holder på denne kontakten gjennom hele sitt innlegg.

Pål Risan

NTNU

Det var veldig flott! Tilbakemeldingane frå dei frivillige besøksvennene var også gode.

Brynhild Hanto

Telemark Røde Kors

"Det er ingen tvil om at Marius har mye å gi. Han er energisk, veltalende og godt forberedt. Det viktigste er kanskje at han snakker fra hjertet med et tydelig ønske om å få inspirere og utgjøre en forskjell i menneskers liv. At en ung mann kommer inn i skolen og forteller ærlig og oppriktig sin historie, rørte våre ungdommer."

Ingrid Ysterud, lærer

Marker skole

"Vi tok kontakt med Marius da Jentene på laget hadde slitt lenge med dårlig selvtillit, lite motivasjon og negative tanker om seg selv og egen innsats. Etter møtet med Marius lærte jentene seg hvor viktig tankene deres er. De lærte seg noen metoder og fikk flere tips til hvordan de skulle tenke og se for seg utfordringer. Jentene fikk med seg noen nyttige redskaper og vi så etter kort tid en mer selvsikker gjeng som tok utfordringene på strak arm og med et smil rundt munnen. Jeg kan absolutt anbefale Marius og hans evne til å se læring og positivitet i enhver situasjon. Som Marius så fint sa det: "Når du begynner å tro på deg selv, begynner du å leve et annerledes liv". Takk for at du lærte jentene betydningen av å løfte hverandre opp! Fantastisk motiverende og inspirerende foredragsholder som anbefales på det sterkeste!"

Anette Bjertnes, trener Jenter 14

Klyve håndball

"Jeg bruker Marius som foredragsholder sammen med meg i foredrag som inkluderer: Ungdom – endring – valg – kognitiv dissonans Marius snakker svært levende og personlig om hvordan små valg kan endre et helt liv, og med en personlig historie om hvordan han tok et helt irrasjonelt valg om å sette seg i bilen å kjøre etter å ha drukket alkohol. Et lite valg med enorme konsekvenser. Hvordan det er mulig å gjøre endringer i seg selv. Tilgi seg selv, og ta nye valg. Marius baserer sitt foredrag på sin historie, men med et ekspertteam i ryggen. I Fearless jobber vi med de beste i Norge, på positiv psykologi, kognitiv terapi og forskning rundt hvordan mennesker presterer på sitt beste. Dere får langt mer enn et foredrag. Dere får de nyeste metodene, den nyeste forskningen og sterke mentale verktøy dere kan ta i bruk umiddelbart. Jeg er veldig fornøyd med å ha med Marius og tilbakemeldingene fra publikum og kunder gjør meg trygg på å anbefale han videre."

Anja Hammerseng-Edin, Team Fearless

Team Fearless

"Det var veldig inspirerende å høre på Marius. Han har en sterk historie å fortelle - og forteller den veldig godt! Det er imponerende hvordan han klarte å snu den negative spiralen han var inne i til å bli den modige, trygge og flinke motivatoren/foredragsholderen han er nå! Han ga oss flere verktøy vi kan ta med oss videre i vår hverdag med kronisk sykdom og det er supert at vi nå har presentasjonen vi kan gå tilbake til - veldig hyggelig at du har tilpasset den til oss!"

Renathe Jenssen, Kasserer region Sør-Øst

Norsk forening for cystisk fibrose

«Marius var en ung og engasjerende foredragsholder. Fin blanding mellom personlig erfaring og tilegnet kompetanse. Dette ble en snakkis på arbeidsplassene dagene etter som førte med seg at våre medlemmer tok opp igjen temaet og satt det på dagsorden. Tommel opp.»

Lene Myrstad, Seksjonsleder Helse

Fagforbundet M&R

"Marius var topp, og han fremstår på en måte som gjorde at de som hørte på turte å gå å stille han spørsmål etter foredraget."

Mina Bjerke, Student

NITO

"Fint og ekte med egen historie + god faglighet på siste del."

May-Bente Jansson, Studierektor

Sande videregående skole

"Utrolig lærerikt. Bra med 2 timer. 1 time hadde blitt litt lite. Det kan anbefales til andre."

Hanne Berntsen, Lærer

Ullensaker/Kisa IL Håndball

Marius leverte gull, med gode tanker og innspill til tematikken og kom også med klare råd om hvordan de som er interessert kan jobbe med seg selv i fremtiden. Vi booker ham gjerne på nytt til en senere anledning.

Bjørnar Grønhaug

IOGT i Norge/Forut

God balanse mellom humor og alvor!

Vibece Ulrichsen, Leder

Lier Asvo

Marius snakker varmt og godt samt lett forståelig for ungdommene som denne talen var til. Derfor vi ønsket han skulle komme hit i år også.

Torill Bøhn

Human-Etisk Forbund

Marius leverte et flott foredrag som enda flere skulle ha hørt. Vi var 200 i salen - men dette burde alle idrettsungsdommer, trenere og foreldre ha hørt.

Vegard Rangsæter, Idrettsfaglig konsul

Møre og Romsdal Idrettskrets

Foredragene, først for skoleungdom og så for foreldre og andre voksne, svarte til forventningene og ble svært godt tatt imot av alle. Vi er kjempefornøyd med Marius sin formidling av et viktig tema. Han fikk alle med seg, publikum var lydhøre og vi fikk gode tilbakemeldinger.

Berit Junge Henriksen, Pensjonist

Folkeakademiet Valle

Sørli traff hjertene på oss alle. Mange gode tilbakemeldinger! Superbra!

Torill Bøhn

Human-etisk forbund, Elverum og omegn lokallag

Veldig inspirerende, nyttig og lærerrikt. Mye jeg tar med meg videre til både idretten og livet generelt.

Daniela Ohnstad

Norges Amerikanske Idretters Forbund

Veldig bra foredrag, med både humor, kunnskap, seriøsitet og utrolig god formidlingsevne. Jeg snakket med flere av deltakerne i etterkant og de var utrolig fornøyde med foredraget, og følte seg inspirert og klokere.

Daniela Ohns

Norges Amerikanske Idretters Forbund

Bra. Traff 16-19 åringer veldig godt. Ikke for teoretisk og mye fremmedord. Historie fra virkeligheten som elevene kunne kjenne seg igjen i! God formidlingsevne til 16-19-åringer.

Pål Friele Kaupang

Lier videregående skole

Marius var en meget bra foredragsholder som gjorde at vårt tankesett er litt endret etter foredraget :-)

Atle Simensen

Satema Moelv AS

Kjempebra, noe av det beste jeg har vært med på.

Hilde Snellingen

Vefsn Kommune

Foredraget var super inspirerende for både store og små. Fantastisk bra. Anbefales på det sterkeste å booke inn Anja og Marius.

Mari Johnsen

Raumnes & Årnes

Hei. Marius var var veldig flink og innholdet i foredraget var tematisk riktig for vår organisasjon :-) Kanskje litt beskjeden der han stod, kunne gjerne bydd mer på seg selv. Alt i alt veldig godt foredrag

Fred Willy Bakke Aamelfot

Sandefjord kirkelige fellesråd

Var et fint og lærerikt foredrag. Barna koste seg og fulgte godt med

Vilde Fyhn

Idrettsleiren, Agder idrettskrets

Marius traff våre lærlinger med sitt personlige og viktige budskap. Han var godt forberedt på målgruppen, og klarte å skape engasjement og dialog. Han kommuniserte svært godt med salen, og gjorde sitt budskap tilgjengelig for ungdommene ved å bruke relevante eksempler.

Anette Aano

Opplæringskontoret i Stavanger kommune

Artig og engasjerende vinkling inn på et viktig tema. Dyktig foredragsholder.

Benjamin Seim Teigen

Hydro
Uforpliktende forespørsel på Marius Sørlie

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Marius Sørlie
Marius Sørlie

4.75 ut av 5 stjerner

"Det er ingen tvil om at Marius har mye å gi. Han er energisk, veltalende og godt forberedt. Det viktigste er kanskje at han snakker fra hjertet med et tydelig ønske om å få inspirere og utgjøre en forskjell i menneskers liv. At en ung mann kommer inn i skolen og forteller ærlig og oppriktig sin historie, rørte våre ungdommer."

Ingrid Ysterud, lærer - Marker skole Vis alle referanser

Foredragsemner med Marius Sørlie