Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

profile-cover-generic-02-blue

Hva er det som gjør at noen bedrifter lykkes og andre ikke?

Sigurd Granmark

Sigurd Granmark

Han er en av landets mest ettertraktede foredragsholdere og inspirerer medarbeidere og ledere til å bli bedre!

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Meget vel forberedt og det lyste energi og engasjement fra Sigurd. Sigurd vinklet sitt innlegg mot bedriftens eksisterende kultur og poengterte hva hver enkelt bør bidra med eller være klar over ved sin egen adferd. Topp!"

Thor-Harald Kløver, Administrerende direktør - Abbott Vis alle referanser

Et foredrag med Sigurd Granmark gir deg:

 • En av landets mest ettertraktede foredragsholdere.
 • Resultatet av veldokumentert kartlegging av hva som gjør at noen bedrifter lykkes og andre ikke.
 • En inspirerende foredragsholder som formidler på en svært engasjerende måte.
Uforpliktende forespørsel på Sigurd Granmark

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Sigurd

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Sigurd Granmark har de siste 10 årene kartlagt hva som gjør at noen organisasjoner, utøvere, ansatte og lag alltid klarer å gjenskape de gode resultatene. Det viser seg at de beste ikke gjør andre ting, men de gjør ting litt annerledes.

Et foredrag med Sigurd Granmark gir deg:

 • En av landets mest ettertraktede foredragsholdere.
 • Resultatet av veldokumentert kartlegging av hva som gjør at noen bedrifter lykkes og andre ikke.
 • En inspirerende foredragsholder som formidler på en svært engasjerende måte.

Sigurd Granmark, har siden han sluttet som leder av Adidas-gruppen, kartlagt over 700 organisasjoner i privat og offentlig sektor. Få, om noen har en bedre oversikt over hva som skaper engasjerte medarbeidere og en god bedriftskultur. Eller KulTur, som han kaller det. KulTur er også tittelen på boken han har skrevet om det å være medarbeider i næringslivet i Norge.

Alle Sigurd Granmark foredrag har til felles at de setter mennesket i fokus. Hvilket ansvar har du selv for at du skal trives og lykkes i din jobb? Hva er ditt ansvar for at dine kollegaer skal gjøre det samme? Hvordan tar du dette ansvaret og hva slags KulTur kan vi skape hvis medarbeiderne i fellesskapet tar dette ansvaret?

KulTuren (arbeidsmiljøet og medarbeiderskapet) sitter ikke ”veggene”, men i menneskene. Kan vi skape en arbeidsplass hvor folk har det bedre når de går enn da de kom? Hvor vi møtes for å gjøre hverandre bedre og ikke for å imponere? Hvor samspillet mellom ledelsen og medarbeiderne sørger for en PrestasjonsKulTur? Prestasjonkultur er noe de fleste ønsker seg, men de færreste klarer å beskrive hva er eller hvordan man skaper den. Sigurd har både definisjonen og modellen for å lykkes med dette.

Sigurd har en egen tilnærming til begrepet motivasjon. Han ser det mer som en konsekvens, enn en forutsetning. Medarbeidere som får og tar ansvar, utfører og utvikler jobben sin, som vet sitt eget og organsiasjonens mål og som har ledere som går på jobb for å legge til rette for dette, er motiverte.

Sigurd Granmark foredrag er en miks av hva du som kunde har som mål med samlingen, Sigurd sin erfaring fra å lede og kartlegge 700 organisasjoner, boken KulTur og podcasten All In med Sigurd Granmark. Sigurd kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Sigurd holder foredrag på norsk.

Vis foredrag med Sigurd Granmark
Sigurd Granmark foredrag

Koronakontor. Hvordan stå løpet ut?

2020 var året for å tenke positivt, men 2021 krever i mye større grad at vi også tenker riktig. Nå må vi ikke feile i det som kan være «oppløpssiden». Vi skal fortsette å prestere, men også ta vare på oss selv og våre kollegaer og komme ut av «koronakontoret» sterkere enn da vi gikk inn.

Foredraget «Koronakontor, hvordan stå løpet ut?» gir deg verktøyene til å stå løpet ut.

 • Hvordan blir du en «god kollega» for deg selv
 • Hvordan kan du være en god «digital kollega»
 • Hvordan skal du oppleve jobbmestring på hjemmekontor
 • Hvordan deltar / leder du best digitale møter
 • Hvordan holder du rett fokus gjennom arbeidsdagen
 • Hvordan bygger du energi og en god helse hjemme
 • Hvordan holder du kontakt med kolleger og skaper en «digital KulTur»
 • Hvordan du leder du folk på hjemmekontor (ved ledersamling) 
 • Hvordan forklare partneren at husarbeid ikke står i din stillingsbeskrivelse

Vi kommer til å huske, snakke om og fortelle historier om korona gjennom hele vårt arbeidsliv.  Koronakontor, hvordan stå løpet ut? Skal bidra til at du er stolt av deg selv når du forteller din del av denne historien. 

Sigurd Granmark foredrag

LE - DEL - SE

Emner: Ledelse.

 • Fortiden er en god læremester, men en dårlig veiviser.
 • Vi ser med fortiden. Det gjør at hvem vi har vært, kan være den største hindringen for hvem vi kan bli. Ledere må få medarbeiderne til å gjøre ting de selv ikke tror de kan klare.
 • Selskaper er summen av de som fyller selskapet hver dag. Ledelse handler derfor om alle andre enn ledere. Alle kan lede de beste, men de beste kan gjenskape gode resultater gjennom de fleste.
 • Verdibasert ledelse, kan har flere ledere lykkes godt med. Ledelse basert på 3-5 verdier som hele selskapet skal ledes etter, er det få som har lykkes godt med.
 • Alle kan stå for alle selskaper sine verdier. Det er derfor det heter verdier.
 • Vi trenger ikke henge dem på veggen, eller legge dem i skuffen.
Sigurd Granmark foredrag

KulTur

Emner: ALLE. KulTur påvirker alt vi gjør.

 • La oss le.
 • Stemningen i lokalene til en rekke selskaper, er nesten som man kommer inn på et bibliotek. Du senker stemmen, angrer på at du tok på deg sko med hæler og begynner å bruke en del ”tegnspråk”. Vi kan gjerne ha stillerom, men hele kontoret er ikke et stillerom.
 • Vi er mer sammen med våre kollegaer enn vår egen familie. La oss bruke denne tiden godt. La oss skape en KulTur, hvor det er høy takhøyde, dårlige forslag applauderes, hvor ledelsen forteller om sine feil og hvor latteren runger i lokalene. Det er ingen motsetninger mellom å ha det bra, og prestere bra. Det er en sammenheng.
 • Hva er en egentlig en prestasjonskultur? Alle snakker om det, og beskrivelsene er like mange. En prestasjonskultur er en KulTur hvor det er lett å være god. Man er ikke god på tross av kulturen, men på grunn av den. Det er lettere å være god i et selskap hvor det er en KulTur.
 • Ting har dessverre høyest verdi når vi mister det. For mange fokuserer dessverre på det  vi har mistet, eller ikke har fått. La oss sammen skape en KulTur, hvor vi setter pris på hverandre, på kundene, på samarbeidspartnere og på oss selv. Ikke senere, men nå. La oss sammen lage en KulTur.
Sigurd Granmark foredrag

Motivasjon

Emner: Motivasjon, HR, HRM, medarbeiderskap, ansvarliggjøring og ledelse.

 • Vis mot til å prøve, mot til å si a du er usikker, mot til å feile, mot til å si ifra, mot til å støtte og mot til å dytte. Mot er en fantastisk greie!
 • Tenk over hvorfor (motiv) du er her. Gjør selskapet til en del av din karriere, ikke motsatt. Motivasjon vil få deg i gang, men ditt motiv vil få deg i mål.
 • Stillingsinstruks må være et tilbakelagt kapittel. Vi kan ikke ”instruere” hva vi skal gjøre på et papir lenger. I tillegg blir det svært ofte brukt mot de ansatte som viser til sin stillingsinstruks. Da gjerne av lederen som har gitt de instruksen. Medarbeideren er spesialisten, de skal vite hva som skal gjøres. Stillingsinstruksen bør bli en del av ”Meningssamtalen” (les. MENING).
 • Det kan være mange andre sin jobb å holde deg motivert, men det vil alltid være ditt ansvar. Vær klok å ta dette ansvaret.
Sigurd Granmark foredrag

10 tips om..

 • Alle foredragene til Sigurd kan også leveres som 10 konkrete tips om det emnet dere ønsker fokus på.
 • Dette er for dere som ønsker helt konkrete tips og verktøy som kan taes i bruk med en gang. Alle tipsene blir forklart grundig og eksemplifisert.
Sigurd Granmark foredrag

Kurs

 • Sigurd kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Le-del-se

Kul-Tur

Motivasjon

Vis foredrag med Sigurd Granmark

Referanser

«Veldig positiv respons fra deltagerne. Han hadde gjort gode forberedelser og satt seg godt inn i vår strategi. Engasjerende, ny vinkling, falt ikke av en eneste gang, er nevnt av kollegaer. Terningkast 6.»

Mette Støre, HR Ansvarlig

Grundfos Norge AS

"Inspirerende, noe utenom det vanlige! Binder forsamlingens oppmerksomhet og konsentrasjon gjennom hele foredraget. (Hvor ble tiden av?)"

Torgeir Kroken, direktør

SAMFO

Sigurd ga et forbilledlig enkelt foredrag som passet som hånd i hanske til rammen for samlingen og den kontekst vi er i. Tilbakemeldingene fra deltakerne var at de forsto budskapet, klarte å se det i sammenheng med egen jobbhverdag og synes Sigurd ga en levende framstilling. Han la tid i forberedelsene sine og det tror jeg var viktig ift. å treffe spikeren på hodet. Anbefaler gjerne Sigurd til andre!

Kerstin Aulund, partner og HR Business

Statkraft energi AS

God kommunikasjon med publikum. Kunnskapsrik, personlig og klok bruk av humor. Troverdig og kloke ord til ettertanke. Sigurd anbefales på det varmeste!

Tommy Grav, seniorrådgiver

Arbeids- og velferdsdirektoratet

"God kontakt og meget god oppfølging av vår kontaktperson for dette oppdraget."

Mette Stamnes Johnsen, Administrasjonskoord

Arbeids- og velferdsdirektoratet

"Sigurd er flink til å fange opp hva som er viktig i den prosessen vi er i, og vinkler foredraget og workshop spot on. Han har en fantastisk formidlingsevne som gjør at folk virkelig lytter og tar med seg budskapet."

Christine Lundberg Larsen, Direktør

Gjensidige Forsikring

"Sigurd holdt et engasjerende og inspirerende foredrag, som var tilpasset vårt ståsted. Vi fikk gode diskusjoner og refleksjoner i etterkant av innlegget. Alle var kjempefornøyd med dagen når de forlot Solstrand og vi fikk et godt grunnlag å jobbe videre med. Anbefaler gjerne Sigurd til andre."

Fylkesdirektør Anne Kverneland Bogsnes

NAV Hordaland

"Utmerket! Engasjerende, motiverende og fengende for alle deltakere. 4,8 av 5 på vår interne evaluering."

Adm. Dir Øyvind Moen

Veidekke Industri AS

"Sigurd Granmark leverte langt over det vi hadde forventet. Han presenterer en spennende og kreativ tilnærming til lederrollen og det å utvikle medarbeidere og oppmuntrer til å tenke litt utenfor boksen. Tilbakemeldingene fra tilhørerne var at det var et inspirerende, engasjerende og bevisstgjørende foredrag - og at Sigurd er en god formidler!"

Susanne Wilkens, Markedskoordinator

NAV Fredrikstad

"Sigurd leverte langt over våre forventninger og skreddersydde sitt foredrag til å bli en innertier for oss!"

Pia Madsen, HR Manager

Sektor Gruppen

"Fengslende og god formidlingsevne."

Dir. Bjørn Bremer

VINN

"Flott og riktig truffet mtp målgruppen, veldig bra."

Avd.leder, Inger Kvaal

Eika Forsikring

"Veldig inspirerende foredrag med mange gode poeng. Innholdt også konkrete praktiske tips som hver og en som hører på kan ta med seg videre. Vi har også fått veldig gode tilbakemeldinger fra våre kunder som hørte på:-)"

Leder Kundesenter, Caroline Christensen

Vitari AS

"Sigurd gjorde en kjempejobb, fikk mange kommentarer fra ansatte om at han var dyktig og at det var nyttig. I tillegg støttet han under de vi selv presenterte og forsterket vårt budskap. Dette var veldig bra, terningkast 6."

Senterleder, Hågen Solheim

DNB/Galleriet

"Sigurd var svært dyktig til å skreddersy innholdet i presentasjonen etter våre ønsker på fokustema. Hans formidlingsevne var svært god og han fikk en fin dialog med våre ansatte i salen. Alle i organisasjonen fra ledere til montører syntes at dette var noe av det beste foredraget vi har hatt på våre samlinger :-)"

Markedssjef Lise Ulstein

Tussa

"Vårt lag hadde en heldagssamling der gjennomgangstema var motivasjon og inspirasjon. Foredraget til Sigurd, "Inn i medarbeiderskapet", traff meget godt i forhold til dette. Han hadde satt seg godt inn i vår virksomhet på forhånd, og vi satt igjen med en "positiv boost" på slutten av dagen. Hans gode formidlingsevne og jordnære personlighet "tok oss" fra 1. minutt! Kan anbefales!!"

Skiftleder Kjell Åge Rosness

CO2 Technology Centre, TCM DA

"Fin presentasjon og mange fine tanker, også mellom linjene. Men snakket litt vel raskt innimellom og de distinkte ordene ble borte."

Audun Solås, Business Development

Kongsberg Gruppen, KDA

"Veldig bra. Tydelig og presist. Bra fokus på å kommunisere mål, samt ansvarliggjøring."

Joachim Viktil, Sivilingeniør

Rambøll Norge AS

"Treffer hodet på spikeren i enhver uttalelse og påstand. Proff og nær formidlingsevne. Glim i øyet og holder publikum varme og inkluderende. Skaper engasjement i historier alle kan relatere seg til."

Thomas Pedersen, Markedsansvarlig

SpareBank 1 Regnskapshuset Østlandet AS

"Traff godt på vår målgruppe. God forståelse av hvem han snakket til. Flink og engasjert formidler."

Sigrund Haaland, Spesialrådgiver

Sola kommune

"Fantastisk! Leverte over forventning!"

Tina Wang Jacobsen, Prosjektleder

Confex Norge AS

"Veldig bra levert av en entusiastisk og jordnær foredragsholder som holdt på lenger en opprinnelig planlagt pga. entusiasmen fra både han og deltakerne!"

Siri Nilsen, Office Manager

NRC Group

"Sigurd er fantastisk flink, hans formidling er en perfekt miks av inspirasjon og konkrete forslag til forbedring."

Malin Maarud, Operations Manager

GroupM

"Svært gode tilbakemeldinger fra alle typer ansatte. Traff godt og opplevelsen av å bli inspirert sitter godt igjen !"

Anne-Marit Hagelund, HR Manager

Vard Accomodation AS

"Tusen takk for at du anbefalte Sigurd til oss! Det var 100 % riktig og han traff spikeren på hodet med tanke på vårt behov. Han har en energi, lidenskap og ekthet formidlet på en fantastisk måte som gjorde at arrangementet vårt ble kjempebra! Jeg har gitt evaluering med topp score til både han og dere!"

Iselin H. Giskeødegård

Nordea

"Meget vel forberedt og det lyste energi og engasjement fra Sigurd. Sigurd vinklet sitt innlegg mot bedriftens eksisterende kultur og poengterte hva hver enkelt bør bidra med eller være klar over ved sin egen adferd. Topp!"

Thor-Harald Kløver, Administrerende direktør

Abbott

"Foredraget traff godt, Sigurd har en utrolig evne til å finne rett vinkling, og traff bedre enn det vi klarte å formidle på forhånd."

Truls Theting, Produksjonssjef

AquaGen AS

Sigurd Granmark leverer alltid! Uansett hvem han skal formidle sitt budskap til så klarer han og adoptere seg til alle. Det er ingen som forlater møterommet uten noe når Sigurd er ferdig snakket.

Andrew Watson, Prosjektleder

Reisverket

God miks mellom det faglig og private historier. Det gjør at det både blir lærerikt og underholdende og publikumet kjenner seg igjen i historiene. Kunne hatt enda mer fokus på det å ta eierskap.

Annelin Kløvimo, Sales Support

Siemens Financial Services

Sympatisk foredragsholder som raskt var "to the point" på hva vi ønsket det skulle settes fokus på i hans foredrag til vår organisasjon. Vår organisasjon fikk god tillit til foredragsholder.

Tor-Egil Christensen, Adm Dir

Dignus Medical - Kletor AS

Vi var så heldige å få besøk av Sigurd Granmark på vår personaltur. En foredragsholder som virkelig leverte og virkelig traff med sitt budskap. En blanding av humor, by på seg selv og gode løsningsstrategier på organisasjoners utfordringer. Mange mente at dette foredraget var noe av det beste de hadde hørt. Sigurd Granmark kan virkelig anbefales.

Terje Busk, HMS/Beredskapssjef

Akershus Energi AS

Sigurd tok oss på kornet, fikk mange til å reflektere på direkten og i etterkant av foredraget. Det var enorm historiefortelling og en energi som skapte umiddelbar tillit og nysgjerrighet i publikum.

Even Engebakken, SLDL

GKN Aerospace Norway AS

Sigurd er en usedvanlig reflektert og dyktig foredragsholder som med sin troverdighet skaper en forståelse langt utover normalen av det han presenterer. I tillegg er han svært god på å forenkle budskapet til mottakeren slik at det faktisk blir forståelig og at man kan putte det inn i sin egen situasjon, både jobb og privat.

Ola Nordli Johansen, Fagutvikler

Oslo brann- og redningsetat

Meget bra foredrag, tilpasset Wenaas og våre problemstillinger, med en god porsjon humor bidro det til å gjøre foredraget både lærerikt og humoristisk.

Baard Tosterud, Markedssjef

Wenaas Workwear

Foredragsholderen hadde satt seg inn i "problemstillingen" og fremstod profesjonelt. Deltakerne gav gode tilbakemeldinger på foredraget.

Jan Søgaard

Netsecurity AS

Kjempeflott at Sigurd kunne spille foredraget inn på forhånd så vi kunne fjerne en av risikofaktorene knyttet til å arrangere en digital konferanse. Vi fikk innslaget skreddersydd til vår bedrift, vår situasjon og dagens verdensbilde på en veldig god måte. Sigurd er kunnskapsrik, lett å jobbe med og en god formidler. Alt i alt er vi veldig fornøyde.

Anette Berg

Experis Ciber

Raskt levert, relevant stoff og godt presentert. Full score for innsatsen fra oss.

Ragnhild Bø Raugland

Juristforbundet

Et godt foredrag med noen gode "knagger" å henge verdifulle innspill på slik at ikke alt går i glemmeboken, men gjør det lettere å ta gode råd med oss videre både i arbeidshverdagen og i det private liv. Anbefales!

Eivind Follestad, direktør

Norges Kreditorforbund
Uforpliktende forespørsel på Sigurd Granmark

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Sigurd Granmark
Sigurd Granmark

4.5 ut av 5 stjerner

"Meget vel forberedt og det lyste energi og engasjement fra Sigurd. Sigurd vinklet sitt innlegg mot bedriftens eksisterende kultur og poengterte hva hver enkelt bør bidra med eller være klar over ved sin egen adferd. Topp!"

Thor-Harald Kløver, Administrerende direktør - Abbott Vis alle referanser

Foredragsemner med Sigurd Granmark