Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Helt konkret om kulturutvikling og mestring

Hanne Røislien

Hanne Røislien

Forsvarsledelsens spesialrådgiver for kultur og kulturutvikling. Hanne gir deg nøkkelen til hvordan du skaper reelle endringer i kulturen på din arbeidsplass, med praktiske grep som gir resultater.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Hanne Røislien

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Hanne

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Hanne Eggen Røislien er forsvarsledelsens spesialrådgiver for kultur og kulturutvikling. Det krever sin kvinne. Men så er ikke Hanne en som går av veien for en utfordring. Med energi, entusiasme og betydelig faglig tyngde, gir hun deg nøkkelen til hvordan du skaper reelle endringer i kulturen på din arbeidsplass.

Et foredrag med Hanne Røislien gir deg:

 • Praktiske grep til å endre kultur
 • Faglig kunnskap gjort forståelig og underholdende.
 • Foredrag som vil gi deg kontakt med hele følelsesregisteret, inspirasjon og verktøy til å ta med videre.
 • En svært kunnskapsrik foredragsholder med lang og spennende erfaring.

Hanne Røislien sin jobb er å endre og utvikle kulturen i Forsvaret. Det krever sin kvinne å påta seg et slikt oppdrag. Men Hanne er ikke den som går av veien for motstand. Bakgrunnen hennes har kombinert faglig tyngde og utvikling med praktisk erfaring fra områder preget av krig og konflikt i flere årtier. Nå har hun en doktorgrad i baklomma, bred internasjonal erfaring, deltakelse i flere amerikanske tenketanker og en rekke oppdrag i krig og konflikt for FN med seg. Det gjør at hun snakker med en livserfaring, som kan ta pusten fra de fleste. For Hanne er ikke mestringsevne eller krisehåndtering teoretisk; det er noe hun selv har blitt utfordret på og måttet jobbe med.

Med tydelig faglig utgangspunkt og masse energi tar Hanne publikum med på refleksjon og skaper bevissthet rundt hva kulturutvikling og endringsvilje betyr i realiteten. Hun bruker eksempler fra eget liv, for å ta publikum med inn i et univers der de blir utfordret, der de må se seg selv i speilet, og der de vil vokse.

Med sin bakgrunn fra Midtøsten, og med en doktorgrad om det israelske forsvaret, har Hanne Røislien vært en gjenganger i norske mediehus, med talløse opptredener i radio og TV. Hun har også vært fast skribent blant annet i Morgenbladet.

Men her i Norge har Hanne mest jobbet utenfor pressens søkelys, med å utvikle og endre kulturen i Forsvaret. Hun ble hentet til Forsvarsstaben i det norske forsvaret i sommeren 2022, da pressen begynte å rette søkelyset mot varslingssaker, mobbing og seksuell trakassering. Da det dro seg til, hentet de inn Hanne. Det arbeidet Hanne utfører der, vil du få innsikt i, i et foredrag. Du vil få verktøykassa hun utvikler i Forsvaret for å skape reelle endringer.

Hun har vært i Forsvaret i 10 år, etter en årrekke i Midtøsten. Hun har også jobbet i Cyberforsvaret som forsker og spesialrådgiver, og hun har tidligere vært forsker ved Institutt for fredsforskning og Institutt for forsvarsstudier i Oslo.

Hanne er tilknyttet Center for Strategic and International Studies i Washington D.C. og har også vært delaktig i flere tenketanker i USA, i samarbeid med eksempelvis US Naval War College og University of Harvard.

Som sivil, kvinne og kulturforsker i forsvaret, er Hanne godt kjent med hva det innebærer å være annerledes. Det er en erfaring hun tar med seg i arbeidet sitt. Det å jobbe med mestring, endring og kultur er ikke et teoretisk problem, det er noe hun også har jobbet praktisk med og som hun tar med seg i arbeidet sitt. Det er det mye å lære av. Hanne har et levd liv, med mange voldsomme erfaringer fra krig og konflikt bak seg. Hun er ingen «typisk forsker», men engasjerer, motiverer og utfordrer. Hun vil ha deg med, med hele deg, for å skape reelle endringer.

Hanne skreddersyr foredrag til kundens behov, men det å skape reell kulturutvikling og bidra til mestring er alltid i kjernen av foredragene.

Vis foredrag med Hanne Røislien
Hanne Røislien foredrag

Kulturell quick-fix

 • De seks skrittene dere må ta for å endre kulturen.
 • Det er ikke så vanskelig å endre kultur. Det er enkle, praktiske grep som må tas. Men, de må gjøres skikkelig. Altfor ofte når vi jobber med kultur, ønsker vi raske resultater – for raske.
 • I arbeidet med kultur, må vi jobbe systematisk og metodisk, og ha litt is i magen. Men – gjør vi det skikkelig, vil vi også kunne snu de største tankskip i riktig retning og får magiske resultater.
Hanne Røislien foredrag

Kunsten å mestre alt

 • La oss innrømme det: Noen ganger går det meste på tverke, og det meste kan virke utmattende eller overveldende.
 • Men, hva skal til for at du kan bli uovervinnelig? Svaret ligger i å fokusere på mening og kultur. Det har blitt mer og mer trendy i det siste, å si at mening og kultur er viktig. Men hva betyr det i praksis? Og hvordan kan vi reelt sett jobbe med det?
 • Gjennom både praktiske og teoretiske øvelser, vil Hanne  vise dere hvordan dere kan hente frem evnen til å mestre alt
Hanne Røislien foredrag

Kulturendring i stor skala

 • Kulturell endring og utvikling kan virke overveldende og uhåndterlig. Hanne har jobbet med dette i Forsvaret i en årrekke.
 • Hvordan nærmer man seg kulturutvikling i en organisasjon på den størrelsen?
 • Hva skal til for å skape de små krusningene i vannet som leder til store bølger?
 • Hanne viser deg hva som skal til for å endre kultur helt uavhengig av om det er 3 eller 30 000 personer det omhandler.
Hanne Røislien foredrag

Hvordan blir digitaliseringen av bedriften reell?

 • Hanne jobber med digitalisering til daglig. Alle vil ha digitalisering, men få vil sette seg inn i det.
 • Å gi de ansatte et nytt software er ikke det samme som å digitalisere. At en resepsjon i en bedrift ser kul ut, betyr ikke at den fungerer eller er et bra sted å jobbe.
 • Hvilken rolle spiller det hvilke passord hver og en av oss har på våre private innlogginger? Hva er de største truslene relatert til cyber og digitalisering som din bedrift står overfor? Og hva er egentlig cybersikkerhetskultur?
 • Det å få digitaliseringen til å feste seg i organisasjonskulturen, og ikke bare bli et fancy tiltak – det jeg kaller «fasadedigitalisering», er utfordrende, men også helt nødvendig.
 • Norske bedrifter omfavner cyber og jo mer høyteknologisk de framstår, jo kulere er de. Å dytte fancy teknologi på de ansatte er ikke en garanti for godt arbeid. Hva betyr dette i praksis?
 • Hva er det som går så fort? Og hva er det vi må gjøre for å «henge med»?

Referanser

Et spennende foredrag som holdt interessen oppe hos publikum og som var relevant for vår situasjon. Et fyrverkeri av en foreleser.

Ellen Braarud

Nav Hjelpemiddelsentral Trøndelag

Hanne Røyslien er en energisk dame som formidler sitt budskap med stor innlevelse. Hun høstet svært positive tilbakemeldinger blant våre kursdeltakere.

Robert Worpvik

Voice Norge AS
Uforpliktende forespørsel på Hanne Røislien

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Hanne Røislien