Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

profile-cover-generic-05

Foredrag som vil gjøre deg nysgjerrig og endringsvillig

Hanne Røislien

Hanne Røislien

Spesialrådgiver i Cyberforsvaret lærer deg å møte endringer, se muligheter og skape verdi i krisesituasjoner.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Hanne Røislien

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hanne Røislien en norsk religionshistoriker, forsker i Cyberforsvaret og er også tilknyttet Center for Strategic and International Studies i Washington D.C. Hun har tidligere vært forsker ved Institutt for fredsforskning og Institutt for forsvarsstudier i Oslo.

Et foredrag med Hanne Røislien gir deg:

 • En svært kunnskapsrik foredragsholder med lang og spennende erfaring.
 • Håndfaste tips til hvordan vi kan møte endring, se muligheter og skape verdi i krisesituasjoner.
 • Foredrag som vil gi deg kontakt med hele følelsesregisteret, inspirasjon og noen verktøy til å ta med videre.

Hanne Røislien er spesialrådgiver i Cyberforsvaret. Spesialfeltet hennes er organisasjonsendring og endringskultur. Hun har en doktorgrad på menneskelig adferd og har både jobbet og bodd i krigssoner i en årrekke. I tillegg foreleser hun i Pentagon, er forfatter og skribent.

Hanne har forsket på mennesker i krig og konflikt ved oppsøkt menneskene der de er. Hun har jobbet i Forsvaret og andre mannsdominerte miljø i land som Israel, Palestina og Irak, men også Argentina og India.

Hanne holder foredrag jevnt over tre tema: Digitalisering og kulturendring, om mestring av egen hverdag, og om å få organisasjoner til å gjøre reelle endringer (og ikke bare på papiret). Cyber, kultur, motivasjon, endringsledelse, omstilling og digitalisering er derfor gjennomgående stikkord.

Det krever evne til å omstille seg, være nysgjerrig og endringsvillig og også ta andres synspunkter og verdisyn innover seg. Hanne har bodd i mange land (Israel, Kuwait, Irak, USA, Argentina, India, Danmark for å nevne noen) og det ligger dypt i henne. Hun har mistet mange venner og kjente i krig og konflikt, og vet mye om å måtte stå i kriser.

Foredragene hennes kombinerer spisskompetanse og personlige erfaringer, så det blir mer ektefølt og en ekstra klangbunn i budskapet.

Det er et poeng at hun er alenemor, hun har vært mye i krigssoner, hun er sivil kvinne i et mannsdominert forsvarsmiljø, hun har høy utdanning i et praktisk do’er miljø, og hun er vant til å stå alene og håndtere situasjoner der hun er annerledes, ukjent og tidvis utrygg.

I 2006 utga hun boken «Bosettere på Hellig Grunn: En reise blant jødiske nybyggere» på Pax Forlag i 2006. I 2012 gav hun ut boken «Israelerne: Kampen om å høre til» gjennom Aschehoug forlag.

Røislien har hatt feltarbeid i Midtøsten og jobbet for FN i Irak og Kuwait i 2003. I 2001-2002 jobbet hun i observatørstyrken TIPH i Hebron.

Vis foredrag med Hanne Røislien
Hanne Røislien foredrag

Endring er en livsstil, ikke et tiltak

 • Hanne forstår endring som en mulighet, ikke som noe skummelt. Men endring forutsetter også at vi forstår omgivelsene våre, og hva som er poenget med endring.
 • Vi mennesker har så stort behov for sikkerhet, trygghet og forutsigbarhet og endring stilles gjerne opp som det motsatte, som å åpne døren til det uvisse. Men sannheten er jo at det å motsette seg endring, egentlig er å gjøre seg selv utdatert, ubrukelig og lite robust, uten evne til å takle samfunnets utvikling.
 • Et foredrag om hvordan du som bedrift eller organisasjon kan begynne å gjøre reelle endringer (og ikke bare på papiret).
Hanne Røislien foredrag

Hvordan blir digitaliseringen av bedriften reell?

 • Hanne jobber med digitalisering til daglig. Alle vil ha digitalisering, men få vil sette seg inn i det.
 • Å gi de ansatte et nytt software er ikke det samme som å digitalisere. At en resepsjon i en bedrift ser kul ut, betyr ikke at den fungerer eller er et bra sted å jobbe.
 • Det å få digitaliseringen til å feste seg i organisasjonskulturen, og ikke bare bli et fancy tiltak – det jeg kaller «fasadedigitalisering», er utfordrende, men også helt nødvendig.
 • Norske bedrifter omfavner cyber og jo mer høyteknologisk de framstår, jo kulere er de. Å dytte fancy teknologi på de ansatte er ikke en garanti for godt arbeid. Hva betyr dette i praksis?
 • Hva er det som går så fort? Og hva er det vi må gjøre for å «henge med»?
Hanne Røislien foredrag

Behovet for krisemaksimering

 • Hanne tror på å krisemaksimere, siden det faktisk betyr det motsatte av panikk; i kriser blir man klartenkt. Man prioriterer, blir strategisk, rolig. Tar ting skritt for skritt. Det har vi behov for.
 • Det har vi sett i korona-tiden og vi kommer til å se mer av det i tiden fremover: Hva vil vi oppnå? Hvordan vil vi ha det? Krisemaksimering medfører slike spørsmål.
  Uforpliktende forespørsel på Hanne Røislien

  Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

  Eller ring til oss på

  Tlf: 911 16 989

  Foredragsemner med Hanne Røislien