Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Skaper du mening, skaper du resultater

Hanne Røislien

Hanne Røislien

Spesialrådgiver i Cyberforsvaret gir deg nøkkelen til å skape en kultur fylt av motivasjon, mening og vilje til å møte endringer.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Hanne Røislien

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Hanne

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Hanne Røislien en norsk religionshistoriker, forsker i Cyberforsvaret og er også tilknyttet Center for Strategic and International Studies i Washington D.C. Hun har tidligere vært forsker ved Institutt for fredsforskning og Institutt for forsvarsstudier i Oslo.

Et foredrag med Hanne Røislien gir deg:

 • Håndfaste tips til hvordan du skaper en god kultur som gir de ansatte motivasjon, mening og viljen til å møte endring.
 • Foredrag som vil gi deg kontakt med hele følelsesregisteret, inspirasjon og noen verktøy til å ta med videre.
 • En svært kunnskapsrik foredragsholder med lang og spennende erfaring.

Hanne Røislien er spesialrådgiver i Cyberforsvaret. Spesialfeltet hennes er organisasjonsendring og endringskultur. Hun har en doktorgrad på menneskelig adferd og har både jobbet og bodd i krigssoner i en årrekke. I tillegg foreleser hun i Pentagon, er forfatter og skribent.

Hanne har forsket på mennesker i krig og konflikt ved å oppsøke menneskene der de er. Hun har jobbet i Forsvaret og andre mannsdominerte miljø i land som Israel, Palestina og Irak, men også Argentina og India.

Hanne holder foredrag jevnt over tre tema: Kulturendring og digialisering, om mestring av egen hverdag, og om å få organisasjoner til å gjøre reelle endringer (og ikke bare på papiret). Hanne har stor tro på at det er opplevelsen av mening i arbeidshverdagen som skaper trivsel og resultater. Kultur, motivasjon, mening, cyber, endringsledelse, omstilling og digitalisering er derfor gjennomgående stikkord.

Det krever evne til å omstille seg, være nysgjerrig og endringsvillig og også ta andres synspunkter og verdisyn innover seg. Hanne har bodd i mange land (Israel, Kuwait, Irak, USA, Argentina, India, Danmark for å nevne noen) og det ligger dypt i henne. Hun har mistet mange venner og kjente i krig og konflikt, og vet mye om å måtte stå i kriser.

Foredragene hennes kombinerer spisskompetanse og personlige erfaringer, så det blir mer ektefølt og en ekstra klangbunn i budskapet.

Det er et poeng at hun er alenemor, hun har vært mye i krigssoner, hun er sivil kvinne i et mannsdominert forsvarsmiljø, hun har høy utdanning i et praktisk do’er miljø, og hun er vant til å stå alene og håndtere situasjoner der hun er annerledes, ukjent og tidvis utrygg.

I 2006 utga hun boken «Bosettere på Hellig Grunn: En reise blant jødiske nybyggere» på Pax Forlag i 2006. I 2012 gav hun ut boken «Israelerne: Kampen om å høre til» gjennom Aschehoug forlag.

Røislien har hatt feltarbeid i Midtøsten og jobbet for FN i Irak og Kuwait i 2003. I 2001-2002 jobbet hun i observatørstyrken TIPH i Hebron.

Vis foredrag med Hanne Røislien
Hanne Røislien foredrag

Gjør jobben meningsfull - og skap resultater

 • Hvor bevisst er dere på kulturen på din arbeidsplass?
 • For Hanne Røislien handler kultur i bunn og grunn om en bedrifts overlevelsesevne. Kultur er definerende for trivsel, og dersom de ansatte trives, gjør de jobben sin bedre. Med andre ord kan man sette et likhetstegn mellom trivsel og resultater.
 • De aller fleste bedrifter har for lengst innsett at for å lykkes må man skape en bedriftskultur som fremmer trivsel, men hvordan får man egentlig dette til i praksis?
 • Hanne er opptatt av at kultur er dynamisk, og noe som hele tiden er i bevegelse. Derfor må den kontinuerlig settes av tid til, og pleies jevnlig for å få et godt resultat.
 • Hanne mener også at det er helt elementært å finne mening med det man driver med. Mennesker har et grunnleggende behov for å finne mening, og det er nærmest ingen grenser for hva man kan utrette dersom man opplever at det man gjør er meningsfylt. Derfor er det svært viktig for bedrifter å jobbe med å tydeliggjøre hvorfor man gjør det man gjør – og ikke minst hvor man skal. Det skaper mening, og mening gir resultater.
 • I en arbeidskultur hvor medarbeiderne trives og finner mening, er man dessuten også bedre rustet for å takle innovasjon og endringer. For å bli motivert for endring er det vesentlig at man forstår endringen man er med på.
 • Som Hanne sier: Om du jobber i Pentagon, er bosetter på vestbredden eller ansatt i en alminnelig norsk bedrift, er mekanismene for motivasjon de samme. De bedriftene som forstår dette, får både fornøyde medarbeidere og den veksten de ønsker.
Hanne Røislien foredrag

Hvordan blir digitaliseringen av bedriften reell?

 • Hanne jobber med digitalisering til daglig. Alle vil ha digitalisering, men få vil sette seg inn i det.
 • Å gi de ansatte et nytt software er ikke det samme som å digitalisere. At en resepsjon i en bedrift ser kul ut, betyr ikke at den fungerer eller er et bra sted å jobbe.
 • Hvilken rolle spiller det hvilke passord hver og en av oss har på våre private innlogginger? Hva er de største truslene relatert til cyber og digitalisering som din bedrift står overfor? Og hva er egentlig cybersikkerhetskultur?
 • Det å få digitaliseringen til å feste seg i organisasjonskulturen, og ikke bare bli et fancy tiltak – det jeg kaller «fasadedigitalisering», er utfordrende, men også helt nødvendig.
 • Norske bedrifter omfavner cyber og jo mer høyteknologisk de framstår, jo kulere er de. Å dytte fancy teknologi på de ansatte er ikke en garanti for godt arbeid. Hva betyr dette i praksis?
 • Hva er det som går så fort? Og hva er det vi må gjøre for å «henge med»?
Hanne Røislien foredrag

Behovet for krisemaksimering

 • Hanne tror på å krisemaksimere, siden det faktisk betyr det motsatte av panikk; i kriser blir man klartenkt. Man prioriterer, blir strategisk, rolig. Tar ting skritt for skritt. Det har vi behov for.
 • Det har vi sett i korona-tiden og vi kommer til å se mer av det i tiden fremover: Hva vil vi oppnå? Hvordan vil vi ha det? Krisemaksimering medfører slike spørsmål.
Hanne Røislien foredrag

Hvorfor i all verden blir det ikke fred i Midtøsten?

 • Konflikten mellom israelere og palestinere virker uløselig, og blusser opp igjen med jevne mellomrom.
 • Hanne Røislien har et sjeldent innsyn i konflikten i Midtøsten. Hun brukes jevnlig som Midtøsten-ekspert i norsk presse. Hun har bodd og jobbet i ulike deler av Midtøsten i en årrekke, og har blant annet en doktorgrad om det israelske forsvaret og har skrevet bøker om de radikale jødiske bosetterne. Hun har også jobbet i krigen i Irak.
 • For å forstå konflikten i Midtøsten, må vi ikke bare forstå politikken og det politiske spillet, men også se menneskene som lever i den konflikten. Konflikter som vedvarer over tid, endrer hvordan menneskene lever og hva de ser på som normalt. Uten å ta enkeltmenneskene og kulturen med, vil vi ikke evne å forstå Midtøsten.
 • Når Hanne forklarer Midtøsten, er hun ikke opptatt av å fordømme eller «ta side», men å forstå hvorfor det er en konflikt. Det er mange dimensjoner å ta med, til alt fra historie og religion, til et politisk system som rakner og ikke minst etniske og kulturelle skillelinjer.
 • Hanne rydder i sitt foredrag opp i det som kan virke uoversiktlig. Det er ikke så komplisert, argumenterer hun, og det å forstå konflikten i Midtøsten behøver ikke være så vanskelig. Men, man må ta konflikten på sine premisser.
 • Hun tilpasser foredraget etter skolealder og grupper, og holder foredrag for både bedrifter som ønsker å forstå hvordan det israelske forsvaret makter å holde motivasjonen oppe i år etter år, til skoleklasser som ønsker en time med et annerledes innhold som engasjerer.

Referanser

Et spennende foredrag som holdt interessen oppe hos publikum og som var relevant for vår situasjon. Et fyrverkeri av en foreleser.

Ellen Braarud

Nav Hjelpemiddelsentral Trøndelag

Hanne Røyslien er en energisk dame som formidler sitt budskap med stor innlevelse. Hun høstet svært positive tilbakemeldinger blant våre kursdeltakere.

Robert Worpvik

Voice Norge AS
Uforpliktende forespørsel på Hanne Røislien

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Hanne Røislien