Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Blogg

10 kvinnelige foredragsholdere som tar foredragsmarkedet med storm

Tilbake til blogg

29. oktober 2019

visninger502 visninger

Man finner kvinner med sterke røster i alle bransjer, og foredragsbransjen er selvfølgelig intet unntak. I Norge har scenen likevel lenge vært dominert av mannlige foredragsholdere, men det er det ingen grunn til lenger. 

I Athenas har vi mange kvinnelige foredragsholdere å by på. De er eksperter og profesjonelle foredragsholdere fra mange forskjellige felt, og holder foredrag om spennende og unike tema. Enten du er på utkikk etter en hjernespesialist, en relasjonsekspert eller en motivasjonscoach, vil du kunne finne den perfekte foredragsholderen i denne listen.

Nedenfor finner du 10 fantastiske kvinnelige foredragsholdere. Kan én av dem passe til ditt neste arrangement?

Anja Hammerseng-Edin – Se muligheter istedenfor begrensninger

Anja Hammerseng-Edin

Anja er en av Norges tidligere beste håndballspillere, gründer og daglig leder. Hun inspirerer deg til å være modig og gir deg styrke til å se muligheter istedenfor begrensninger! Anja holder fantastiske foredrag for både ungdom og næringsliv. Hun er daglig leder og gründer av verdens første treningssenter for mental trening – Fearless Mind. Alt du får servert er basert på den nyeste forskningen, men samtidig så hverdagslig og enkelt at du lett henger med. Ved flere av øvelsene vil du kjenne effekten umiddelbart. Anja kan tilpasser foredrag etter kundens egen problemstilling. 

Klikk her for å lese mer om Anja.

Silvija Seres – Digitalisering og teknologisk omstilling

Silvija Seres

Silvija er en akademisk techie med bakgrunn i bedriftsledelse som holder inspirerende og tidsaktuelle foredrag om digitalisering og teknologisk omstilling. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley og strategisk ledelse i Fast Search and Transfer. Samt tjenesteutvikling i Microsoft. Silvija er en faglig dyktig foredragsholder som evner å gjøre ting jordnært, reelt og forståelig. Silvija gir deg konkrete råd om hvordan vi tilpasser oss de store teknologiske endringene som skjer. 

Klikk her for å lese mer om Silvija. 

Kathrine Aspaas – Viktigheten av raushet og relasjoner

Kathrine_Aspaas Cropped

Kathrine holder unike foredrag om fremtiden, raushet og relasjoner. Hun var Aftenpostens første kvinnelige kommentator og lederskribent, og har 25 års erfaring som finansjournalist. Hun er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med en master i internasjonal økonomi og politikk fra New School University i New York. Kathrine er også TEDx-speaker og blogger for The Huffington post. Hun har gitt ut bestselgeren «Raushetens Tid», hvor hun hevder at vi beveger oss mot en mer åpen, rausere tidsalder. Kathrine er en trygg og profesjonell foredragsholder som tør å by på seg selv med alvor og humor i skjønn forening.

Klikk her for å lese mer om Kathrine. 

Kaja Nordengen – Lærerike foredrag om hjernen

Kaja Nordengen

Kaja er hjerneforsker og lege, med spesialisering innen nevrologi, og forsker som formidler på en lett og tilgjengelig måte. Hun er førstelektor ved Universitetet i Oslo og ble i 2014 en av de yngste legene med doktorgrad i Norge. Kaja er også TEDx-speaker og har forøvrig hatt en rekke opptredener på TV, radio og aviser der hun har snakket om hjernen for folk flest. Hun er kjent for de bestselgende bøkene «Hjernen er stjernen» og «Hjernetrening», og holder foredrag om den fantastiske hjernen vår på en forståelig og underholdende måte. 

Klikk her for å lese mer om Kaja.

Arnhild Lauveng – Fengslende om psykisk helse

Arnhild Lauveng

Arnhild er spesialist i klinisk samfunnspsykologi, er ansatt som forsker hos Nasjonalt senter for Erfaringskompetanse og har nettopp fullført sin tolvte bok innen fagområdet psykisk helse. Som ung, før hun begynte å utdanne seg, hadde hun selv diagnosen schizofreni og var inn og ut av psykisk helsevern i ca 10 år. Uavhengig av tema og målgrupper er Arnhild alltid opptatt av at vi skal huske å se mennesket bak symptomene, forstå at alle mennesker er mer enn symptomer og sykdom, og at alle trenger å bli møtt som unike individer.

Klikk her for å lese mer om Arnhild. 

Amal Aden – Engasjerende, ærlig og direkte om menneskerettigheter

Amal_Aden Cropped

Amal er født i Somalia i 1983. I 1996 kom hun til Norge etter å ha vært gatebarn i Somalia i flere år. Starten i Norge ble også tøff – møtet med en annen kultur, barnevern og andre offentlige instanser som ikke klarte å hjelpe henne. Hun endte i rusmiljøet på Grønland og levde i perioder på gata i Oslo. I 2013 fikk hun Amnesty-prisen for sitt uredde engasjement for å fremme rettighetene til utsatte grupper og spesielt for sin synliggjøring av homofile. I 2010 ble Amal tildelt Zola-prisen sitt arbeid med norsk innvandrings- og integreringspolitikk.

Klikk her for å lese mer om Amal. 

Caroline Omberg – Emosjonell intelligens, seksuell helse og barndom

Caroline Omberg

Caroline er en sprudlende og dønn ærlig dame som kan snakke om kompliserte temaer på en naturlig og god måte. Derfor er hun svært populær når det gjelder å snakke med ungdom og helsearbeidere om seksualitet og følelser. Med sin brede innsikt i emosjoner, barndom og barnehjernen, samt forskning på relasjoner og livskvalitet, har Caroline utviklet foredrag om alt fra foreldreskap, forelskelse og parforhold til MeToo og selvfølelse. Carolines ambisjon er å inspirere mennesker til å være rause og kjærlige med seg selv og andre – og til å ha det litt mer gøy. 

Klikk her for å lese mer om Caroline. 

Karina Hollekim – Viljestyrke, lidenskap og tankens kraft

Karina Hollekim

Karina er internasjonalt kjent som basehopper og var en av verdens beste frikjørere på ski, da livet høsten 2006 ble snudd på hodet. I det ene øyeblikket så Karina frem til en ny eventyrdag på jobb – sekunder senere tvinnet fallskjermen seg. Karina havnet i rullestol med beskjeden om at hun aldri ville kunne gå igjen, en beskjed hun nektet å godta. I dag holder hun mange foredrag både i Norge og utlandet om den lange veien tilbake på beina igjen. Karina jobber også som mentaltrener for profesjonelle idrettsutøver og ledere i næringslivet. 

Klikk her for å lese mer om Karina. 

Sunniva Rose – Kjernekraft, forskning og fordommer

Sunniva Rose

Sunniva er kjernefysikeren, rosabloggeren og småbarnsmoren som ønsker å sette fordommene våre på prøve. Hun holder populærvitenskapelige foredrag om kjernekraft, forskning og fordommer. Sunniva passer ikke inn i noen bås, og derfor har hun laget sin egen. Hun omtaler seg selv som rosanerd; hun er forskeren med utslått, midjelangt hår, store perleøredobber, rosa lipgloss og 13 cm høye hæler. 

I dag er hun aktiv i radio og skriver kronikker om realfag og forskning for Dagbladet. Sunniva har holdt tre TEDx-foredrag og var med i web-TV serien «Sushi og kjernekraft», både foran og bak kamera.

Klikk her for å lese mer om Sunniva. 

Dora Thorhallsdottir – Om å skape bedre relasjoner til andre

Dora er en gründer, relasjonsterapeut og komiker som inspirerer og gir deg konkrete verktøy for å skape bedre relasjoner. Hun har utdanning som familieterapeut fra Kempler instituttet i Danmark (med Jesper Juul som hovedlærer), og er fra før utdannet allmennlærer og journalist, med mastergrad i kommunikasjon fra England. I 2006 grunnla hun EQ Institute hvor hun til daglig arbeider som daglig leder. 

Dora er fast gjest i flere radioprogrammer som P1, P4 og i TV2s God Morgen Norge når temaet er relasjoner. I tillegg har hun en av Norges mest populære podcaster «Relasjonspodden», sammen med Kjersti Idem. I 2019 ga hun ut boken «Hverdagsbobler».

Klikk her for å lese mer om Dora.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.