Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Varmt og ærlig om sårbarhet, gjestfrihet, relasjoner, etikk og ledelse.

Per Arne Dahl

Per Arne Dahl

Anerkjent forfatter, formidler, TV-personlighet og prest, med lang leder- og veiledningserfaring. Per Arne har i en årrekke hjulpet ledere med selvutvikling, refleksjoner og konkrete verktøy for fremgang.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Per Arne Dahl

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Per

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Per Arne Dahl har i en årrekke hjulpet ledere med selvutvikling, og er en mester på å skape ettertanke og refleksjoner på de arenaer han ferdes på. Han er en kjent norsk foredragsholder med bakgrunn som biskop, prest på Stortinget og lederstillinger i Modum Bad.

Et foredrag med Per Arne Dahl gir deg:

 • En allsidig og tilpasningsdyktig foredragsholder som passer alle typer grupper.
 • En trygg formidler med solid, faglig forankring, og stor grad av refleksjon.
 • Tips til å ta bedre vare på en selv og hverandre, i en krevende arbeidshverdag.
 • Konkrete råd om hvordan sårbarhet og gjestfrihet kan øke både arbeidsglede og omsetning i bedriften.

Per Arne Dahl er biskop emeritus etter å ha vært biskop i Tunsberg fra 2014-2018. Han er tidligere Stortingsprest, Domkirkeprest, forfatter og Statsstipendiat.

Gjennom 25 år har han i tillegg hatt den populære spalten ”Under Åpen Himmel” i Aftenposten Søndag, sammen med tegneren Ulf Aas.

Dahl har i mer enn 15 år arbeidet på Modum Bad som sykehusprest ved Nervesanatoriet, leder av Institutt for Sjelesorg og leder av Samlivssenteret. Han er kjent for bokutgivelser i store opplag. Dahl ble i 1999 tildelt Petter Dass-prisen for sitt arbeid med å formidle tro og verdier i skrift og tale.


Per Arne Dahl, Rolv Wesenlund og Arthur Arntzen i Harstad kirke under opptakene til Radiogudstjenesten. FOTO: STEVE NILSEN

 

Han har hatt en rekke serier med gudstjenester og andakter på NRK. Han har deltatt i et bredt spekter av radio og TV-programmer, og er en svært mye benyttet foredragsholder og foreleser på en rekke ulike arrangementer. Han er også flittig brukt som samfunnssamler og taler i forbindelse med katastrofer, slik som raset i Gjerdrum, og etter terroren 22.juli 2011.

I tillegg har Dahl en rekke undervisningsoppdrag og veiledningsoppgaver i forbindelse med relasjonsbygging på Olympiatoppen, hvor han også har vært ansvarlig for kriseberedskap i forbindelse med store mesterskap. Han har også hatt ledergruppe for næringslivsledere i 15 år.

Han legger stor stolthet i å holde foredrag som ikke er religiøst betinget, men som snarere handler om det mellommenneskelige som vi alle kan trenge å lære mer om. Med sin varme og behagelige væremåte, fanger han publikum, og man sitter igjen med en følelse av å ha vært del av noe større enn en selv, i tillegg til at man får en rekke konkrete og gode verktøy som kan brukes både i arbeidssammenheng, og i privatlivet generelt.

 

Per Arne Dahls foredrag holdes på norsk.

Vis foredrag med Per Arne Dahl
Per Arne Dahl foredrag

Gjestfrihetens kraft - som livsprosjekt og forretningsidé med stort potensiale

 • Dette foredraget har et budskap som dessverre er nødvendig og høyaktuelt for oss alle med et Ukraina og Europa i krise. Samtidig er gjestfrihetens kraft en grovt underkommunisert forretningsidé med stort potensiale i fredstid.
 • Hvordan kan gjestfrihet faktisk øke omsetning og gi god profitt?
 • Per Arne Dahl mener at gjestfriheten er verdens håp, og at langt flere bedrifter kan dra nytte av dens positive etterfølger.
 • Hvorfor er vi ikke flinkere til å rekke ut en hånd til de som trenger det?
 • Per Arne forklarer hvorfor “de som bryr seg vinner” og hvordan denne tankegangen lønner seg og bærer gode frukter, om tidene er gode eller dårlige.

Foredraget kan tilpasses etter ønske, og Per Arne tar alltid en prat i forkant av arrangementet.

Per Arne Dahl foredrag

There is a crack in everything! - Sårbarhetens kraft

 • Tør du å svæmme blant haier dersom du blør fra et åpent sår? Med dette bildet for øyet reiser Per Arne Dahl et spørsmål som han mener er svært sentralt i vår tid: Er det rom for sårbarhet i verden der den sterkeste som oftest trekker det lengste strået?
 • Sårbarhet er ikke svakhet, men tvert imot noe som kan gjøre oss sterkere og klokere.
 • Hvordan benytte sårbarhet som styrke på arbeidsplassen og i livet generelt?
 • Hvordan kan sårbarhet bli brukt mot deg av kyniske og ufølsomme mennesker – Og hvordan kan du takle disse utfordringene?
 • Det krever mot å vise sårbarhet, og det er avgjørende hvordan vi hjelper hverandre når det butter imot og røyner på.

Foredraget kan tilpasses etter ønske, og Per Arne tar alltid en prat i forkant av arrangementet.

 

Per Arne Dahl foredrag

Relasjonelt lederskap

 • Et foredrag om lederens relasjoner, hjemme og på jobb.
 • Individualistenes tid er kanskje forbi. Nå er det tid for å gjøre hverandre gode som fellesskap.

 

Foredraget kan tilpasses etter ønske, og Per Arne tar alltid en prat i forkant av arrangementet.

Per Arne Dahl foredrag

Per Arne Dahl kan også holde følgende foredrag:

 • FORMIDLING SOM LIDENSKAP
 • SAMMEN ER VI BEST. – Om å bygge relasjoner.
 • Hvordan ta vare på oss selv og hverandre i en krevende hverdag?
 • STØRST BLANT DEM ER HÅPET – Om å reise seg etter en rystelse.
 • MULIGHETENES LIDENSKAP – Om å ta vare på korpsånd og motivasjon.
 • UTENFORSKAP OG GJESTFRIHET I SÅRBARHETENS TID
 • ELSK IKKE DIN NESTE, MEN DIN NÅVÆRENDE – Om å leve sammen hjemme og på jobb
 • KAST MASKA OG VIS ANSIKT – Om ærlig og selvavslørende lederskap
 • HVA HJELPER DET MED SKUDDSIKKER VEST HVIS DØDEN KOMMER FRA HJERTET? – Om mening, mot og det å ta vare på seg selv.
 • LEDELSE OG ETIKK
Reisen hjem
Per Arne Dahl - "Å reise seg etter en rystelse"
Per Arne Dahl intervjuer Jonas Gahr Støre om sin tro
Per Arne Dahl intervjuer Kronprinsesse Mette Marit
Vis foredrag med Per Arne Dahl

Referanser

Fantastisk formidling av Anne og Per Arne sammen! Det var ærlig, oppriktig, veldig treffende og relevant. Fint å dele foredraget deres i to bolker med en kort 7-9 minutters pause midt i. De er begge så hjertelige og rause med deres tilgjengelighet for en prat med besøkende/publikum etter foredraget. Det var boksalg etter foredraget fra Vivo Kristiansand, og de begge signerte bøker. Det ble solgt ca.45 bøker, og bokhandleren var fornøyd. Lun og god stemning i dette arrangementet.

Knut Are Jølstad

Kristiansand frikirke

Aktuelt , livsnært og preget av høyt engasjement

Tore Dvergastein

Tunsberg bispedømme

Gjestfrihetens kraft - Om å se andre enn seg selv

La oss øve oss på å dekke bord til én ekstra! Det er mantraet til forfatter Per Arne Dahl, som mener at gjestfrihet er verdens håp. I denne boken drøfter han en rekke spørsmål som er sentrale i vår tid: Har vi glemt at vi alle, dypest sett, er flyktninger i verden, gjester som er avhengige av andre menneskers godhet og evne til å inkludere andre i et fellesskap? Hvorfor er vi ikke flinkere til å rekke ut en hånd til folk som er ensomme? Og hvordan kan vi alle bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn?

Norli.no

Sårbarhetens kraft - Om å finne styrke når du er svak

Tør du å svømme blant haier dersom du blør fra et sår? Med dette bildet for øyet reiser Per Arne Dahl et spørsmål han mener er svært sentralt i vår tid: Er det rom for sårbarhet i en verden der den sterkeste som oftest trekker det lengste strået?

Ja, mener forfatteren, som understreker at sårbarhet ikke er svakhet, men at sårbarheten tvert imot kan gjøre oss både sterkere og klokere. Men han kommer også med en advarsel: Pass deg så ikke sårbarheten blir brukt mot deg av kyniske og ufølsomme mennesker!

Gjennom hele livet har tidligere Tunsberg-biskop Per Arne Dahl lyttet til mennesker som har det vanskelig. Han har selv opplevd å bli døv på det ene øret, og skriver personlig og nært om hvordan vi kan leve med skjulte plager. Det krever mot å vise sårbarhet, og det er avgjørende hvordan vi hjelper hverandre når det butter imot og røyner på. Sårbarhetens kraft er en klok og varm bok om hvordan sårbarhet kan gi ny styrke.

Norli.no

Den store kjærligheten - Vi kan lære å elske

Boken er rettet mot alle de som lever i parforhold og som ønsker å gi kjærligheten vekstvilkår. Forfatteren ønsker å formidle at kjærligheten er en holdning og ikke bare en følelse.

Norli.no

Å reise seg etter en rystelse - Gi håpet rom i denne tid

Ingen kan leve et helt liv uten å oppleve en rystelse. Livet byr på gode opplevelser og spennende erfaringer, men har også sine skyggesider og krevende omkostninger. Det livet som er såre godt, er samtidig såre vondt. Ingen av oss har fast grunn under føttene, selv om vi ønsker å ha kontrollen og skape oss et godt liv. En tsunami kan skylle inn over oss alle, uten forvarsel, slik Japan opplevde det på tragisk vis sist vinter. Hvordan kan vi forberede oss på de vanskelige dagene, og hvordan kan vi reise oss etter en rystelse? Dette er spørsmål presten Per Arne Dahl reflekterer over etter å ha fulgt mange mennesker gjennom store påkjenninger, og forsøkt å hjelpe dem til å reise seg med selvrespekt – og gi dem nytt livsmot. Denne boken er en hyllest til tapre kvinner og menn som ikke har latt seg knekke av livets påkjenninger, samtidig som Dahl gir et realt håndtrykk til medmennesker som fortjener en ny fremtid. Slik sett er dette en gavebok til oss alle, og en svært egnet bruksbok i møte med livet slik det faktisk er.

Norli.no

Hva skal vi med stjerner nå? - En fortelling om kjærlighet, sorg og resten av vårt liv

Historien om en families skjebne i kjølvannet av tsunamien.
I boken møter vi tidligere Lyn-trener Espen Olafsen og hans sønn Balder. Jentene deres, mamma Elfrid og veslejenta Frøya omkom i bølgen.

En liten gutt opplevde et stort tap. En tøff fotballtrener startet sitt livs mest avgjørende kamp: kampen for å skape et meningsfylt liv sammen med Balder, gjennomleve sorgen og gjenfinne orden i det kaos de ble rammet av.

Dette er en bok om livets pris, men også en fortelling om livets og kjærlighetens gave.

Norli.no

Liv laga

Biskop Per Arne Dahl har gjennom et langt liv som prest og forfatter blitt en av våre mest folkekjære forkynnere.Hans formidling preges av humor, varme og gode historier – og slik er det også i Liv laga. Boken favner bredt og forfatteren er opptatt av å nå alle dem som føler at livet er en strøm av meningsløse gjentakelser. Målet er å gi dem troen på at det er noe som er større enn oss selv. Gi håp om at det er liv så lenge det er livsmot og å sørge for at kjærligheten har solid holdbarhetsgaranti.
Norli.no

Velsignet er de enkle ting

Forfatteren ønsker å fokusere på hvor hektisk og materiell vår tilværelse er blitt, og på hvor godt det kan være å søke det nære, det rimelige og det levelige.

Norli.no

Å våge livet en gang til - Den overraskende nåden

– Det er overraskelsene i livet vi husker når vi ser oss tilbake, sier Per Arne Dahl: – Den som overraskende blir benådet, vet noe om kraften i den erfaringen. Det handler om å få mulighet til å våge livet en gang til.

Nåde er derfor et viktig og ofte anvendt ord i Bibelen. Vi møter kvinner og menn som er blitt hemmet, ja, lammet av en nådeløs og brutal
virkelighet, og som i møte med nåde og respekt blir oppreist til et nytt liv og en ny fremtid, sier Dahl.

– Ordet nåde er så viktig at Jesus rett og slett snakker om «nåde over nåde», og at hans største ønske er å overraske de han møter slik at nåde kan gå for rett og mennesker tør ta sjansen på å leve enda en gang.

Dette er en bok om den overraskende nåden. En bok om den mannen som i to tusen år har invitert til «surpriseparties» på husets regning, slik at vi alle kan våge livet en gang til.

Norli.no

Oss syndere imellom

Vi elsker og ærer hverandre, og beriker hverandres liv. Men vi roter også livet til for oss selv og andre. Den som benekter sine feiltrinn og pakker nederlagene inn i taushet, opplever at det oppstår onde sirkler istedenfor gode ringvirkninger.
I denne boken viser presten og forfatteren Per Arne Dahl at det finnes en livskraft for alle som tar ansvar for nederlagene og forsoner seg med Gud, seg selv og sin neste. Tilgivelse kan gi et nytt grunnlag å bygge liv, samliv og fremtid på.
Per Arne Dahls aller første bok handlet om dette. Nå vender han tilbake til utgangspunktet i en helt ny bok, der hovedfokus er tilgivelsens kraft og muligheter.

Norli.no

Større enn meg selv - Om å lete etter mening

“Jeg trenger noe som er større enn meg selv. Kan du hjelpe meg å finne Gud?” Dette utsagnet satte tankene i sving hos prest og forfatter Per Arne Dahl. Jakten på meningen er blitt en viktig del av det postmoderne menneskets liv. Mange føler at livet bare er en strøm av meningsløse gjentakelser, og leter med lys og lykte etter noe å holde seg fast i, noe å tro på. Hva gjør vi egentlig her nede på jorden? Og hvor skal vi? Dahl skriver godt om menneskets jakt på å fylle tilværelsen med mening og det å finne veien “hjem”: “Gud er til å stole på som tilværelsens orienteringspunkt.” Dette er et av Per Arne Dahls viktigste budskap i denne boken.

Ark.no

Livet vil oss noe

Livet er for dyrebart og for kort til at vi kan ta det for gitt. I løpet av et sekund er et liv over, og mange av oss tenker: “Den som kunne vært litt mer våken og bevisst underveis”.. Per Arne Dahl vil gjerne minne oss om at livet er for verdifullt til å bli tatt som en selvfølge. Vi eier ikke livet, vi kontrollerer ikke våre dagers mål. Derfor må vi øve oss på å tenke at livet vil oss noe . og gripe dagen, leve til fulle . i pakt med hverandre og oss selv!. Per Arne Dahl er prest, forfatter og statsstipendiat. Han har i mange år arbeidet ved Modum bad, som leder for Institutt for sjelesorg og ved Samlivssenteret. Han har også vært fast spaltist i Aftenposten.

Ark.no
Uforpliktende forespørsel på Per Arne Dahl

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Per Arne Dahl