Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Kapteinen lærer deg betydningen av refleksjon, bevissthet og det å drive sin egen utviklingsprosess

John Hammersmark

John Hammersmark

John Hammersmark, kjent som Kapteinen, har 23 års bakgrunn fra Forsvaret. Han begynte tidlig å interessere seg for temaene han snakker om. Hva er det som skal til for at vi selv skal nå våre mål?

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på John Hammersmark

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om John

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

John Hammersmark har bakgrunn som oberstløytnant fra Forsvaret, og har mer enn 23 års tro tjeneste bak seg. Frem til 1. mars 2022 har han hatt jobben som Direktør for Sikkerhet og beredskap i Norges Rederiforbund. Hammersmark kan inspirere, utfordre og gi råd, både på organisatorisk, gruppe og individuelt nivå.

Et foredrag med John Hammersmark gir deg:

 • Konkrete verktøy for å drive egen utviklingsprosess og få bevissthet og refleksjon rundt egen person.
 • Gode og konkrete metoder for hvordan man bør tenke, samhandle og jobbe for å skape de verdiene bedriften ønsker.
 • En rekke betraktninger, refleksjoner og råd rundt hva som skal til for at både individer og samarbeidet mellom dem skal fungere – også når man mislykkes. Lærdommene er relevante overalt.

John Hammersmark begynte på Befalsskole i Hæren som 19-åring. Han gikk deretter Krigsskole, Stabskole 1 og Stabsskole 2, etterfulgt av Masterstudiet på Forsvarets Høgskole og Sjefskurset på samme sted. Han har dermed alle nivådannende skoler i Forsvaret. Av sivil utdanning har han Bachelor i Administrasjon og ledelse.

Hammersmark har tjenestegjort på Skjold, på GSV i Kirkenes, i Forsvarets spesialkommando, i Hærstaben og i Forsvarsdepartementet. Han har deltatt i skarpe operasjoner i Bosnia i ett år (97-98) og i Afghanistan fire ganger (2003, 2005, 2008, 2012). Sist som sjef for FSKs operasjoner med utgangspunkt i Kabul. Når han forlot Forsvaret hadde han oberstløytnants grad.

Militært sett har han hovedsakelig drevet med såkalt Jegertjeneste. Det er en type aktivitet som stiller høye krav til prestasjon, utholdenhet, gode holdninger og teamarbeid – hvor både individ og gruppe må fungere og levere, under høy slitasje, stress og motgang.
Hans mange års tjeneste i Forsvarets spesialkommando gjør ham i stand til å tilby en rekke betraktninger, refleksjoner og råd rundt hva som skal til for at både individer og samarbeidet mellom dem skal fungere – også når man mislykkes. Lærdommene er relevante overalt.

Hammersmark valgte å slutte i Forsvaret i 2015, etter 23 års tjeneste.

Frem til 1. mars 2022 har han hatt jobben som Direktør for Sikkerhet og beredskap i Norges Rederiforbund. Han jobber nå som foredragsholder, i tillegg til samarbeidet med produksjonsselskapet Seefood som lager Kompani Lauritzen.

Hammersmark har også erfaring fra komplekse og krevende problemstillinger utover militære operasjoner. De siste årene har han i Rederiforbundet hatt ansvaret for globale utfordringer og trusler, som krever evnen til å prioritere det viktigste, og ikke minst håndtere usikkerhet over tid. Man må tenke nytt når man skal forholde seg til utfordringen med å ha øyne på mer enn 1800 norskkontrollerte skip som befinner seg over hele verden til enhver tid. Gjennom dette arbeidet har geopolitikk, sikkerhetspolitikk, globale verdikjeder og internasjonalt samarbeid blitt ytterligere ingredienser i hans repertoar.

Hammersmark begynte tidlig å interessere seg for temaene han snakker om. Hva er det som skal til for at vi selv skal nå våre mål, for at vi skal ha det best mulig og for at vi skal få et avklart forhold til oss selv?

Betydningen av refleksjon, bevissthet og å drive sin egen utviklingsprosess er viktig. Endring, tillit, ulikhet, verdier, omsorg og redsel er alle eksempler på temaer som påvirker prestasjon, arbeidsmiljø og dermed også resultater.

Hammersmark tilpasser sine innspill etter oppdragsgivers ønsker. Han kan inspirere, han kan utfordre og han kan gi råd, både på organisatorisk, gruppe og individuelt nivå. Når det er ønskelig og formålstjenlig kan Hammersmark benytte historier og innsikt fra Kompani Lauritzen.

Han kan også fylle rollen som konferansier, eller bidra i større prosesser med rådgivning.

John Hammersmarks foredrag kan holdes på norsk og i enkelttilfeller på engelsk

Vis foredrag med John Hammersmark
John Hammersmark foredrag

Det kan alltid bli verre

 • Vi må 50 000 år tilbake i tid for å forstå oss selv og våre utfordringer i dagens samfunn. Hvorfor har vi tilsynelatende irrasjonell frykt og redsler, og hvorfor reagerer vi som vi gjør. Hvordan kan vi imøtegå de følelses- og vanestyrte reaksjonene våre.
 • Hva kan vi lære av høyprestasjonsteam for å optimalisere måloppnåelse gjennom arbeidstrivsel, vekst og mestringsfølelse.
 • Man kan stille høye krav og samtidig ha det hyggelig på jobb.
 • Hvorfor er verdier, samarbeid, sosial trygghet, omsorg, tillit, forskjellighet, læring og endring vesentlige ingredienser i utviklingen av høyprestasjonsteam og effektfulle organisasjoner.
 • Mentalitet og filosofi knyttet til å ta nye mål, ikke gi seg og bruke ressursene smart.
 • Hva gjør Kompani Lauritzen for å motivere deltakerne til å bryte barrierer, få mestringsfølelse og bli en bedre versjon av seg selv.

John Hammersmark

John Hammersmark foredrag

Lederskap

 • Hva skal til for at en leder står trygt i seg selv, sine beslutninger og konstruktivt håndterer friksjonen som alltid oppstår der mennesker daglig møtes.
 • For at team skal lykkes, må individene prestere, inkludert lederen. Men intet team kommer i mål hvis man ikke vet hvor man skal og hvordan man skal komme seg dit.
 • En leder går foran og inspirerer, engasjerer og overbeviser – eksempelets makt.
 • Hvordan bør man tenke, hvordan samhandler man og hvordan skal man jobbe for å skape de verdiene organisasjonen jakter.
 • Kraften som ligger i tillit og delegering, arbeidstrivsel og samhold, åpenhet og feedback, samt sterk vilje til å løse oppdrag.
 • Hvordan unngår man som sjef å bli saksbehandler på steroider. Hvorfor plage organisasjonen med overdreven rapportering i jakten på en bedøvende illusjon om kontroll.

Referanser

Godt og treffende foredrag. Fenger puplikum, og har god kontakt og dialog med målgruppen.

Per Krogdahl

Forsvarets høgskole

Veldig proff gjennomføring, ekte engasjement i hele prosessen. Fleksibel, blant annet i måten han steppet inn for en foredragsholder som ikke dukket opp. Alt i alt er vi utrolig fornøyd med John.

Vidar Sandaunet Fredriksen

Actis - rusfeltets samarbeidsorgan

Veldig proff gjennomføring, ekte engasjement i hele prosessen. Fleksibel, blant annet i måten han steppet inn for en foredragsholder som ikke dukket opp. Alt i alt er vi utrolig fornøyd med John.

Vidar Sandaunet Fredriksen

Actis - rusfeltets samarbeidsorgan

Inspirerende og lærerikt foredrag! Veldig gode tilbakemeldinger fra alle deltakerne. God formidlingsevne, behagelig å høre på og ekte engasjement!

Computas AS

Computas AS

God formidlingsevne, behagelig å høre på, fin og jordnær fyr!

Elin Grønlie Nilsen, Event Manager

Visma Enterprise AS

Godt budskap. God formidlingsevne. John er utrolig behagelig å høre på, snakker rolig og formidler budskapet på en veldig god måte.

Elin Grønlie Nilsen, Event Manager

Visma Enterprise AS

Traff de viktige punktene vi var ute etter, veldig bra gjennomført.

Bjarte Barane

Ragn-Sells As

Kapteinen er et forbilde, men på en ydmyk og uselvisk måte. Han frembringer et ønske hos deltakerne om å heve lista, stille høyere krav og sutre mindre. Men vitkigst av alt; større egenkjærlighet og varme. Det myke er ingen motsetning til resultater

Silje Færestrand

Lindbak AS

Over norm!

Anders Høie

Trimble Solutions

Alle våre kollegaer var meget fornøyd. Mange gode poenger presenter på en god måte.

Morten Mathiesen

ACT Logimark AS

Foredraget til John Hammersmark er både herlig underholdning og gir nyttige læringspunkter og verktøy for å drive egen utviklingsprosess.

Silje Hjelmtveit

Sparebanken Vest

Meget bra. Flott med en god prat i forkant, der han stiller spørsmål om gruppen han skal snakke til. Dette gjør at foredraget treffe meget godt, å skaper entuiasme og god stemning til resten av kurs dagene.

Bernt Løvstad

Østre Toten kommune

Selve tematikken "Det kan alltid bli verre" går aldri av moten, men er en viktig påminnelse for oss alle i en hektisk hverdag. Være bevisste egne handlinger og ikke gi opp for tidlig, være i utvikling og med mer utholdenhet enn man selv tror man innehar! Dette er noe vi alle trenger bli påminnet både privat og i jobbsammenheng. Og når dette leveres med innlevelse og på en varm og jordnær måte, da tar man det til seg. Og sist men ikke minst; våre gjester var strålende fornøyd og det er jo tross alt viktigst for oss

Vigdis Fardal

Fremtind Forsikring

Vi er svært fornøyde med foredraget til John - inspirerende og spennende hele veien!

Mari Liten Lindbäck

KPMG Norge

Fantastisk, meget relevant og veldig gode tilbakemeldinger fra alle deltakere.

Gerry Larsson-Fedde

Hurtigruten Norge

Veldig bra

Espen Melby

Kreditorforeningen

Fra vår organisasjon så var det gjennomgående at dette var å treffe "spikeren på hodet" utrolig inspirerende og med en faglig tyngde. Ekstremt bra :-)

Pål Jullumstrø

Lantmannen Unibake Norway AS

Veldig godt likt av våre kollegaer, best likt av alle innlegg på vår samling

Tone Holmsen

Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Supert foredrag som passet veldig godt til vårt arrangement. I deltakerevalueringen for arrangementet fikk foredraget til John Hammersmark toppkarakter.

Janicke Bråthe

Berggård Amundsen & Co. AS

Behagelig å høre på. God kontakt med publikum. Inspirerende type.

Anette Ege

Trøndelag Fylkeskommune

Veldig bra foredrag med mange gode gullkorn. Timen gikk altfor fort.

Aina M Olsen

SAP Norge AS

Veldig flink og inspirerende foredragsholder. Deltakerne var veldig fornøyde, og ble motiverte/følte de fikk påfyll.

Frida Grindvold

Hæhre Entreprenør

Utrolig bra foredrag. Traff midt i blinken for mitt publikum. Anbefales på det sterkeste for lederutvikling.

Eirik Nytro

NORSK LUFTAMBULANSE AS

Supert foredrag som var tilpasset lytterne, har fått mange gode tilbakemeldinger.

Liss Samuelsen

Jekta Storsenter
Uforpliktende forespørsel på John Hammersmark

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med John Hammersmark