Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Rørende og inspirerende foredrag om frigjøring

Abid Raja

Abid Raja

En samfunnsengasjert forfatter, politiker og jurist, og tidligere kultur- og likestillingsminister og advokat. Med glimt i øyet og en rørende livshistorie, fanger han publikum og gir rom for ettertanke.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Abid Raja

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Abid

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Abid Raja har vært en aktiv samfunnsdebattant siden slutten av 1990-årene. Han er jurist, men er for folk flest kjent som den blide og inkluderende personen som kaster seg ut i utfordringer med et voldsomt engasjement.

Et foredrag med Abid Raja gir deg:

 

 • Et innblikk i Abid Rajas vanskelige barndom, med omsorgssvikt, vold og mobbing.

 • Den brutalt ærlige historien om Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

 • Inspirasjon til hvordan man kan snu livet til det positive og gjøre stor suksess

 • En engasjerende og åpenhjertig foredragsholder som rører publikum med sin historie.

 

Abid Raja er en norsk jurist, politiker og forfatter. Raja er født og oppvokst i Oslo. Han ble cand.jur. fra Universitetet i Oslo i 2001 og tok mellomfag i kriminologi i 2000. Raja studerte menneskerettigheter ved University of Southampton i 2000 og tok en mastergrad i forskningsmetodikk innen vitnepsykologi ved University of Oxford i 2004.

Før Raja ble heltidspolitiker jobbet han som advokat i mange år, var nemndleder i Utlendingsnemnda, jobbet som politiadvokat og var utsendt som diplomat ved den norske ambassaden i New Delhi.

Raja har alltid vært opptatt av å skape samhold og fellesskap, til å inspirere, og til å bygge mentale broer mellom majoritetssamfunnet og nye landsmenn, og han er en aktiv og kjent samfunnsdebattant på flere arenaer.

Abid Raja har gitt ut flere bøker – Boken “Talsmann” (2008), “Dialog. Om vold, undertrykkelse og ekstremisme” (2010) og selvbiografien “Min skyld. En historie om frigjøring” (2021) – En bok han fikk Bokhandlerprisen 2021 for og som i 2021 ble den aller mest solgte boken i Norge og også den mest lånte på bibliotek. I denne boken deler han ikke bare historien om et barn utsatt for omsorgssvikt og mishandling. Han deler også intime detaljer om en sykdom mange av oss kanskje ville ha holdt for seg selv. Han skriver også om sin kamp for å finne frem kjærligheten mot familiens ønsker, og strevet i sitt ekteskap.

Raja er også medgrunnlegger og lederen av The International Panel of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief (IPPFoRB), og for dette arbeidet fikk han den internasjonale en pris av International Religious Liberty Association (IRLA), en Washington-basert organisasjon som jobber for trosfrihet. Han har i tillegg vunnet Fritt Ord-prisen i 2010, og ledet OSSEs arbeid mot ekstremisme.

Abid Raja har en sterk tilstedeværelse på scenen, og fenger publikum med sin væremåte og sitt engasjement. Han forteller sin historie, men deler også sine dyrekjøpte erfaringer om hvordan å lykkes, selv om ting kan se helt mørkt ut.

Abid Rajas foredrag holdes på norsk, engelsk og urdu/hindi

Vis foredrag med Abid Raja
Abid Raja foredrag

Min skyld - En historie om frigjøring

 • Et åpenhjertig foredrag om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

 • Fortellingen om hvordan han måtte skjule smertene og handikappet han ble født med, skjule seg for volden og mobbingen – og for kjærligheten til den han elsker.

 • Få et innblikk i Abid Rajas fortid, og hans reise til å bli en velkjent nordmann som gjerne er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.

 • Hvordan frigjøre seg fra de vonde følelsene? Og hva har gitt Abid Raja styrken til å komme så langt i livet, som han har?

 • Foredraget gir håp om at vi kan vinne over det vonde, og inspirer til positiv fremgang

Foredraget er basert på boken “Min skyld. En historie om frigjøring” (2021) 

 

Abid Raja kan også snakke om:

 • Religionsfrihet
 • Ekstremisme
 • Terrorisme

Referanser

Engasjerende foredragsholder, med veldig aktuelt tema sett opp mot tematikken for fagdagen

Anna Gundersen

RVTS

Abid er veldig flink, god på formidling og god på å fortelle sin historie på en måte som fanger salen. Veldig fornøyd!

Elin Grønlie Nilsen

Visma Enterprise AS

Et sterkt foredrag, virkelig noe til ettertanke både i hjerte og sinn

Per Arneberg

Utdanningsforbundet

Meget sterk historie, formidlet på en svært god måte. Kanskje en liten minus for relevans til temaet, men det tror vi ikke deltakerne vil reagere på.

Rolf Olsen

Harstad profileringspool

Altså wow. Her fikk man mye! Det var en foredrag som alle burde fått med deg. Selv om foredraget måtte bli digitalt fikk vi en skikkelig god følelse. Om man skal kalle der et foredrag, jo ja. Men vil heller si et opplevelse og en påminnelse og en respekt. For det var noe av det vi satt igjen med. En skikkelig god opplevelse. Å alle som har snakket med meg om foredraget har synes det var utrolig bra. Det når ut til alle! Noe jeg vil anbefale alle å høre på. Jeg lo godt, å Abid har en fantastisk formidlingsevne å en evne til å se oss, og han snakka til meg som person. Skikkelig skikkelig bra!

Ingeborg Mathilde Steinsvik

Luftforsvaret Andøya flystasjon

Vi har fått utallige tilbakemeldinger fra publikum og alle er udelt meget fornøyde med kvelden. Fantastisk, magisk, tankevekkende, utrolig opplevelse er noen av de tilbakemeldingene. Alle disse gjelder også ditt foredrag og vi er sikre på at ditt budskap er med på å gi informasjon, som vil bidra til at vi begynner å tenke og oppføre oss annerledes i forhold til våre medmennesker. Tusen, tusen takk. Det var en opplevelse å møte deg og å høre ditt foredrag. Ikke mange har de resurser du har, og vi er takknemlige for at du velger å dele ditt liv med oss andre. Det gir motivasjon til fortsatt innstas.

Trond Marthinsen

Annerledes og Stolt

Gripende formidling av Abid sin historie, en av de viktigste fortellingene i vår tid og med klart budskap og målsetting. Vi er så imponert over hans åpenhet, rå ærlighet og evne til endring for sin frigjøring. Vi er glad for at historien skal nå ut til verden snart!

Kristin Danielsen

Greåker videregående skole

Abid er en fantastisk formidler. Han formidler et alvorlig budskap på en fin måte. Veldig omgjengelig og flink til å omgås mennesker. Takk for nok et fint møte med en faglig sterk mann og et godt menneske

Siri Leraand

RVTS Midt

Min skyld - En historie om frigjøring (2021)

Tidligere kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.

Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker. Skyldfølelsen hans – en blanding av skam og frykt, har hindret ham i å kjenne på de andre følelsene han som menneske er utstyrt med. Alt han har kjent, er et voldsomt sinne.

Da han som voksen oppsøkte en erfaren, kvinnelig psykolog for å få hjelp til å beherske temperamentet sitt, spurte hun: «Har du noen idé om hvor det sinnet kommer fra? Er det noe annet i livet ditt som du egentlig er sint for?»
Dette er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

 

Norli.no
Uforpliktende forespørsel på Abid Raja

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Abid Raja