Lasting innhold ...

Sofia Thunberg

Sofia Thunberg

Robotutvikler og ekspert på kognitiv-utvikling

Sofia Thunberg er sikker; roboter vil ta over mange av jobbene som folk utfører i dag. De yrkene som krever empati er de som er lengst unna overtakelse av robotikk, men det forhindrer ikke eksistensen av roboter som fungerer som psykologer.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Sosiale roboter påvirker oss mer og mer i hverdagen, og i dag er det roboter i hjemmemiljøene våre og i arbeidslivet. I fremtiden vil vi se roboter, kanskje både som familiemedlemmer slik vi ser kjæledyr eller som kolleger eller sjefer.

I sine foredrag behandler Sofia de utfordringene vi står overfor når det gjelder teknologiutvikling. Hva kreves for å øke sikkerheten for å samhandle trygt med roboter i samfunnet?

En annen utfordring er å utvikle roboter som passer folk i form av utseende, oppførsel og oppfattet intelligens. Hvor er grensen for det vi ønsker og kan oppnå med teknologi? Hvorfor vil vi lage roboter som ser ut som og oppfører seg som mennesker? Vil roboter og mennesker kunne møtes og hva vil det bety for arbeidslivet?

Øk kunnskapen din om roboter, robotteknologi og få de sosiale fordelene dette gir ved å arrangere et foredrag med Sofia Thunberg hos oss i Athenas!

  Sofia Thunberg foredrag

  Hovedpunkter i foredraget:

  • Sosial robotikk med forskjellige typer roboter og virtuelle agenter som kan hjelpe eldre mennesker og personer med spesielle behov.
  • Kunstig intelligens med roboter og autonome systemer som kan utføre oppgaver bedre enn menneskets evne, og som også kan være kreative.
  • Smart teknologi som kan integreres i hjemmemiljøet, for å ha muligheten til å bli hjemme lenger som i eldreboliger.
  • Menneske vs. robot – Hvor går grensen for at roboter blir for like mennesker, eller når mennesker blir for like roboter, for eksempel ved operering av teknologi inn i kroppen.
  • Teknologi som vil bli brukt mer og mer, for eksempel ulike typer virtuell virkelighet (VR) verktøy og forbedret virkelighet (AR) i helsevesenet.
Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Sofia Thunberg