Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Nyttige triks til hjelp for deg og din bedrift

Sturla Ellingvåg

Sturla Ellingvåg

Økonom, historiker og forfatter som formidler hva vi kan lære av fortiden, som er til nytte for oss nå!

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Sturla Ellingvåg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Sturla

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Sturla Ellingvåg leverer morsomme og tankevekkende foredrag som kan tilpasses helt etter dine behov. Han viser hvordan vi har mange helt spesielle fordeler i Skandinavia, blant annet vår sterke samarbeids- og delingskultur, en unik tilpasningsevne og sterk fokus på teknologi og innovasjon. Han forteller hvordan vi kan få ut det beste i oss selv – nå og inn i fremtiden!

Et foredrag med Sturla Ellingvåg gir deg:

  • Engasjerende og proffe foredrag som kan forbedre bunnlinjen i din bedrift
  • Ny kunnskap om hva som bor i oss og hvordan omsette det til praktisk nytte
  • Dyp innsikt om hvor vi kommer fra og hvorfor det er relevant for oss i dag

Som forsker har Sturla Ellingvåg vært leder for mange ekspedisjoner på flere kontinenter. Han har vært med i podcaster og TV-programmer i flere land og holdt to TED-talks om demokrati og menneskerettigheter. Som foredragsholder tilbyr Sturla med smittende humør og brennende engasjement, en unik innsikt om oss selv og hvorfor vi er som vi er, og hvordan vi best kan utnytte
denne kunnskapen i arbeidslivet og i livet for øvrig.

Ellingvåg holder også kurs og workshops.

Sturla Ellingvåg holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Sturla Ellingvåg
Sturla Ellingvåg foredrag

Bedre arbeidsmiljø ved hjelp av samarbeid, konkurranse og råskap

Med engasjerende formidling og et historisk blikk viser Sturla hvordan fokus på innovasjon, samarbeid og råskap har vært helt spesielle krav for overlevelse i Norge gjennom alle tider, og hvor viktig dette fortsatt er for oss. Nøkkelen ligger i hvordan vi best kan utnytte dette til vår fordel i dag, blant annet ved å kombinere samarbeid og konkurranse på en god måte, å skape en bedriftskultur med sunn konkurranse som gir rom for både samarbeid og råskap, og ikke minst rom for prøving og feiling.

Foredraget balanserer historisk kunnskap med moderne, relevante eksempler, og viser hvordan innsikt om oss selv og vår forhistorie kan gjøre samarbeid, arbeidsmiljø og innovasjon bedre på din arbeidsplass. Det en fordel om vi kan gjøre gode tilpasninger til din bedrift i forkant, for å sikre et foredrag med høy kvalitet som kan være til mest mulig nytte.

Sturla Ellingvåg foredrag

Bli en RÅ vikingleder!

I dette foredraget forteller Sturla Ellingvåg på engasjerende vis om berømte vikingledere og sammenligner dette med dagens ledertyper. Med over 20 års erfaring som leder forteller Sturla om ny kunnskap og forskning som kan være gull verdt for bedrifter og ledere, enten det gjelder arbeidsmiljø, ansettelsesprosesser, utvikling som leder/medarbeider, eller å sette sammen gode team som presterer optimalt.

Norge er et positivt konkurransesamfunn på svært mange områder, men samtidig har vi også forutsetninger som kan virke mot sin hensikt og “drepe” god ledelse, initiativ, innovasjon, kreativitet, samarbeid eller arbeidsmiljø. Men ved å ta i bruk denne nye kunnskapen på riktig måte, kan resultatet bidra til utvikling av en helt rå bedriftskultur preget av gode ledere, innovasjon, sunn konkurranse og god identitetsbygging.

Sturla Ellingvåg foredrag

12 000 år med norsk historie

I dette foredraget tar Sturla Ellingvåg dere med på en utrolig reise gjennom 12 000 år med norsk historie, og ned i arven etter våre forfedre, fra de tidlige jegere, krigere og vikinger.

Ellingvåg utfordrer eksisterende oppfatninger ved å kaste nytt lys over vår eldste historie og gi et mye dypere perspektiv på vårt felles opphav. Du sitter igjen med helt nye innsikter om hvordan vi skal forstå oss selv og vår egen rike historie, og hvordan vi kan overleve fremtidige kriser.

Dette er en banebrytende og engasjerende tilnærming til historiefortelling, hvor Sturla tar deg med på en utrolig fascinerende reise. Foredragene kan tilpasses bedrifter, organisasjoner og landsdeler etter behov.

Sturla Ellingvåg foredrag

Fortellinger fra et forsker- og ekspedisjonsliv

  • Dette er et humoristisk foredrag som ser med skråblikk på forskerverdenen og folk som drar ut på ekspedisjoner.
  • Foredraget handler om ekstraordinære mennesker, eksklusive organisasjoner og storstilte møter med uforutsette konsekvenser.
  • Historiene som fortelles er morsomme, sprø og motiverende. De forteller om hvordan det å ta steget ut i den store verdenen kan føre til nye muligheter.
  • Dette er også et foredrag om samarbeid og ledelse, og hvordan gjennomføre vellykkede tverrfaglige prosjekter med internasjonale team.

Referanser

Sturla tar oss gjennom historien med god fortellerevne, basert på kunnskap og med mange artige hisorier. Vekten på DNA-forskning som en av forklaringsvariablene sammen med klima og geografi gir en helhetlig og god fremstilling av de lange linjer i historien. Sturla er engasjert og er god på å kjenne sitt publikum. Vi kan gi ham våre beste anbefalinger.

Trond Killi

Den Norske Aktuarforening

Sturla Ellingvåg er en kunnskapsrik, undersøkende og behagelig foredragsholder. Han får god kontakt med publikum og river dem med inn i en verden av kunnskap som menneskeheten trenger for å forstå seg selv og hvordan verden henger sammen. Alt kan ha en forklaring. Og genene våre og hva mennesket har med seg fra tidligere tider, preger hvem vi er i dag. Veldig interessant foredrag som mange snakket om etterpå.

Majken Hauknes

Sparebank1 Helgeland

Sturla var vår foredragsholder i kurset: «Leadership: Why Mission Command leadership works well in Scandinavia». Det var et kjempe læringsrikt og spennende kurs, som har gitt mye glede for alle våre kunder i både Norge, Finland og Sverige. Innholdsmessig er Sturla faglig sterk og sitter på enormt mye kompetanse. Han har en utrolig god fortellerstemme og lever kurset med stort engasjement. Rett og slett en fantastisk formidler! Sturla som person er utrolig hyggelig og veldig enkel å samarbeide med. Han setter igang gode samtaler og viser interesse for de han samarbeider med. Virkelig en super fyr både før, under og etter kurset. Anbefales virkelig fra både Norge, Sverige og Finland!

Katrine Haugen

Eduhouse

I had the pleasure of having Sturla come and lecture for our unique community a few times, and it is a privilege to watch. In my extensive career it is only occasionally that we get to meet a lecture of such calibre, with such knowledge, passion and experience, deliver captivating, compelling and fascinating lectures one after another. His professionalism and expertise sets Sturla out from other professional lecturers. He has the ability to draw you in and keep you on the edge of your seat with his research and knowledge. He sets a benchmark for anyone who wants to up their game in the offering of professional lecturers. I cannot recommend Sturla enough. It is always a pleasure having him as one of our leading presenters/lecturers.

Andy Dinsdale

M/V The World. Residences at Sea

Vi booket Sturla Ellingvåg til en firmasamling for å holde foredrag om hvordan vår historie og vårt DNA påvirker hvem vi er i dag og hvordan vi samarbeider basert på dette. Hans budskap kom vel fram og ble også godt mottatt av våre amerikanske eiere. Det er en spennende historie han forteller og innlegget ga mange interessante refleksjoner fra tilhørerne etterpå, som passet godt inn i vår selskaps-situasjon. Tusen takk for at du stilte opp og bidro til at dette ble en svært vellykket aften for alle som var tilstede!

Egil Greve

Kappa Bio Science

Sturla Ellingvågs foredrag om sin nye bok fortjener toppkarakter i å balansere informasjon og underholdning. På to knappe timer tok Sturla oss gjennom 12.000 år med norsk historie, uten at publikum fikk følelsen av at historien ble komprimert. Det var både lange linjer - som ga lytteren opplevelsen av å forstå langt mer enn vedkommende kunne fra før - og anekdoter om enkelthendelser, som vekket historien til live. Uten tvil det beste foredraget jeg har vært på i høst! Terningkast 6.

Herman Winther

FAKS

«12000 med norsk historie» ble svært vellykket på Grane Bygdetun. Avdelingslederen på Helgeland Museums avdeling i Grane melder om svært gode tilbakemeldinger etter Sturla Ellingvågs presentasjon av boken «12000 år med norsk historie», som han har gitt ut i samarbeid med Wolfgang Wee. Det engasjerte publikum, slik at det ble en dialog. Et godt salg av boken etter foredraget viser at publikum ville ha mer!

Are Halse

Helgeland Museum

Sturla Ellingvåg gjennomførte et svært engasjerande foredrag på årets foredragscene. Med stor energi og et gjennomarbeida materiale, både muntlig og visuelt, fikk 300 publikummere en spennende innsikt i vår lange historie av folkevandringer, kriser, kriger og kulturdanning, alt pakket inn i DNA forsking. Man skulle kanskje tro at en sportfestival med et primært ungt publikum ikke er riktig målgruppe for historie og forsking, men Sturla dro publikum inn i sin verden av medrivende kunnskap om en fascinerende og dramatisk norgeshistorie. Jeg kan anbefale Sturla Ellingvåg sitt foredrag for alle historieinteresserte.

Eirik Vaage, Styreleder

X2 festivalen

12000 år med norsk historie

Hvem var de første nordmennene? Hvor kom de fra og hvilken arv har de etterlatt seg? Dette er en unik historiebok, basert på ny teknologi og DNA-forskning, som gjør at vi kan se vår egen historie med nye øyne.

Stadige forbedringer i DNA-teknologien har de siste årene ført til en revolusjon innen vår historieforståelse. Nye metoder gjør at deler av vår historie nå må skrives om. 12 000 år med norsk historie gir et nytt overblikk over de lange linjene i vår eldste historie. Gjennom samtaler mellom Wolfgang Wee og Sturla Ellingvåg, basert på Ellingvågs omfattende kunnskaper om den nyeste DNA-forskningen, får vi blant annet vite hvordan jeger- og sankersamfunnet fikk en mye større rolle i Norge enn i andre deler av Europa. Denne boken gir oss nye innsikter i hvordan vi skal forstå oss selv og vår egen historie.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Sturla Ellingvåg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Sturla Ellingvåg