Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Skap en helt rå arbeidskultur med kunnskap om historien.

Sturla Ellingvåg

Sturla Ellingvåg

Økonom, historiker og forfatter som bruker de lange linjene i historien til å vise hvordan vi kan forbedre oss i arbeidslivet og som enkeltmennesker.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Sturla Ellingvåg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Sturla

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

I foredragene kombinerer Sturla Ellingvåg ny DNA-forskning med helt nye måter å se på historie, hvordan vi kan forstå oss selv og vår egen rike historie bedre, og ikke minst forberede oss på fremtiden.

Innsikt i historien er også svært nyttig i arbeidslivet. Ellingvåg snakker blant annet om hvordan vi med kunnskap om våre forfedre kan forbedre arbeidsmiljøet ved å lære oss å kombinere samarbeid og konkurranse på en bedre måte.

Høsten 2023 kom Ellingvåg ut med boken “12.000 år med norsk historie” på Kagge forlag i samarbeid med Wolfgang Wee.

Et foredrag med Sturla Ellingvåg gir deg:

  • Engasjerende og proffe foredrag som kan tilpasses dine behov
  • Ny kunnskap om hva som bor i oss og hvordan omsette det til praktisk nytte
  • Dyp innsikt om hvor vi kommer fra og hvorfor det er relevant for oss i dag

Som forsker har Sturla Ellingvåg vært leder for mange ekspedisjoner på flere kontinenter. Han har vært med i podcaster og TV-programmer i flere land og holdt to TED-talks om demokrati og menneskerettigheter. Som foredragsholder tilbyr Sturla med smittende humør og brennende engasjement, en unik innsikt om oss selv og hvorfor vi er som vi er, og hvordan vi best kan utnytte
denne kunnskapen i arbeidslivet og i livet for øvrig.

Ellingvåg holder også kurs og workshops.

Sturla Ellingvåg på scenen

Sturla Ellingvåg holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Sturla Ellingvåg
Sturla Ellingvåg foredrag

Bedre arbeidsmiljø ved hjelp av samarbeid, konkurranse og råskap

I dette foredraget viser Sturla Ellingvåg med ny DNA-forskning hvordan innsikt om oss selv og vår egen historie, kan gjøre samarbeid og arbeidsmiljøet bedre på din arbeidsplass. Han setter dette på en underholdende måte i sammenheng med at Skandinavia har store forskjeller i forretningskultur.

Med et historisk blikk viser han hvordan kombinasjonen av råskap og innovasjon har vært noe helt spesielt i Norge siden vikingtiden, og hvordan vår unike samarbeids- og delingskultur kan spores helt tilbake til steinalderen.

Nøkkelen ligger i hvordan vi best kan utnytte dette til vår fordel i dag ved å kombinere samarbeid og konkurranse på en god måte, og skape en bedriftskultur med sunn konkurranse som gir rom for både samarbeid og råskap, og ikke minst feiling.

Dette krever trygge rammer, takhøyde, god og lett kommunikasjon, og ikke minst rom for både råskap og konkurransemennesker i kombinasjon med vår samarbeids- og delingskultur.

Sturla Ellingvåg foredrag

Bli en rå leder ved hjelp av kunnskap om historien

Sturla Ellingvåg peker på at hvordan du er som leder, kan kobles til vår kultur langt bakover i historien, faktisk helt tilbake til steinalderen. Dette er kunnskap basert på ny forskning som kan være gull verdt for bedrifter og ledere, blant annet i ansettelsesprosesser, til utvikling av medarbeidere og til å sette sammen team.

Arbeidet til Ellingvåg er basert på DNA-forskning som viser at genene betyr mer for oss enn vi før trodde. Ellingvåg mener at en bedre forståelse for denne nye kunnskapen om norsk og skandinavisk historie har noe å si for hvordan vi styrer bedrifter, og er som ledere.

I følge Ellingvåg er Norge et konkurransesamfunn på svært mange områder, men samtidig har vi også en sterk samarbeids- og delingskultur. Noe som kan være grunnen til at vi har en del konfliktsky ledere. Konkurranse i kombinasjon med en sterk samarbeidskultur kan være sterke motsetninger, men nøkkelen ligger i hvordan samarbeid og konkurranse best kan kombineres.

Ved å ta i bruk denne nye kunnskapen på riktig måte, kan resultatet bli en helt rå bedriftskultur preget av innovasjon, sunn konkurranse og samarbeid.

Sturla Ellingvåg foredrag

12 000 år med norsk historie

I dette foredraget tar Sturla Ellingvåg dere med på en utrolig reise gjennom 12 000 år med norsk historie, og ned i arven etter våre forfedre, fra de tidlige jegere, krigere og vikinger.

Ellingvåg utfordrer eksisterende oppfatninger ved å kaste nytt lys over vår eldste historie og gi et mye dypere perspektiv på vårt felles opphav. Du sitter igjen med helt nye innsikter om hvordan vi skal forstå oss selv og vår egen rike historie, og hvordan vi kan overleve fremtidige kriser.

Dette er en banebrytende og engasjerende tilnærming til historiefortelling, hvor Sturla tar deg med på en utrolig fascinerende reise. Foredragene kan tilpasses bedrifter, organisasjoner og landsdeler etter behov.

Referanser

Sturla tar oss gjennom historien med god fortellerevne, basert på kunnskap og med mange artige hisorier. Vekten på DNA-forskning som en av forklaringsvariablene sammen med klima og geografi gir en helhetlig og god fremstilling av de lange linjer i historien. Sturla er engasjert og er god på å kjenne sitt publikum. Vi kan gi ham våre beste anbefalinger.

Trond Killi

Den Norske Aktuarforening

Sturla Ellingvåg er en kunnskapsrik, undersøkende og behagelig foredragsholder. Han får god kontakt med publikum og river dem med inn i en verden av kunnskap som menneskeheten trenger for å forstå seg selv og hvordan verden henger sammen. Alt kan ha en forklaring. Og genene våre og hva mennesket har med seg fra tidligere tider, preger hvem vi er i dag. Veldig interessant foredrag som mange snakket om etterpå.

Majken Hauknes

Sparebank1 Helgeland

Sturla var vår foredragsholder i kurset: «Leadership: Why Mission Command leadership works well in Scandinavia». Det var et kjempe læringsrikt og spennende kurs, som har gitt mye glede for alle våre kunder i både Norge, Finland og Sverige. Innholdsmessig er Sturla faglig sterk og sitter på enormt mye kompetanse. Han har en utrolig god fortellerstemme og lever kurset med stort engasjement. Rett og slett en fantastisk formidler! Sturla som person er utrolig hyggelig og veldig enkel å samarbeide med. Han setter igang gode samtaler og viser interesse for de han samarbeider med. Virkelig en super fyr både før, under og etter kurset. Anbefales virkelig fra både Norge, Sverige og Finland!

Katrine Haugen

Eduhouse

I had the pleasure of having Sturla come and lecture for our unique community a few times, and it is a privilege to watch. In my extensive career it is only occasionally that we get to meet a lecture of such calibre, with such knowledge, passion and experience, deliver captivating, compelling and fascinating lectures one after another. His professionalism and expertise sets Sturla out from other professional lecturers. He has the ability to draw you in and keep you on the edge of your seat with his research and knowledge. He sets a benchmark for anyone who wants to up their game in the offering of professional lecturers. I cannot recommend Sturla enough. It is always a pleasure having him as one of our leading presenters/lecturers.

Andy Dinsdale

M/V The World. Residences at Sea

Vi booket Sturla Ellingvåg til en firmasamling for å holde foredrag om hvordan vår historie og vårt DNA påvirker hvem vi er i dag og hvordan vi samarbeider basert på dette. Hans budskap kom vel fram og ble også godt mottatt av våre amerikanske eiere. Det er en spennende historie han forteller og innlegget ga mange interessante refleksjoner fra tilhørerne etterpå, som passet godt inn i vår selskaps-situasjon. Tusen takk for at du stilte opp og bidro til at dette ble en svært vellykket aften for alle som var tilstede!

Egil Greve

Kappa Bio Science

Sturla Ellingvågs foredrag om sin nye bok fortjener toppkarakter i å balansere informasjon og underholdning. På to knappe timer tok Sturla oss gjennom 12.000 år med norsk historie, uten at publikum fikk følelsen av at historien ble komprimert. Det var både lange linjer - som ga lytteren opplevelsen av å forstå langt mer enn vedkommende kunne fra før - og anekdoter om enkelthendelser, som vekket historien til live. Uten tvil det beste foredraget jeg har vært på i høst! Terningkast 6.

Herman Winther

FAKS

«12000 med norsk historie» ble svært vellykket på Grane Bygdetun. Avdelingslederen på Helgeland Museums avdeling i Grane melder om svært gode tilbakemeldinger etter Sturla Ellingvågs presentasjon av boken «12000 år med norsk historie», som han har gitt ut i samarbeid med Wolfgang Wee. Det engasjerte publikum, slik at det ble en dialog. Et godt salg av boken etter foredraget viser at publikum ville ha mer!

Are Halse

Helgeland Museum

12000 år med norsk historie

Hvem var de første nordmennene? Hvor kom de fra og hvilken arv har de etterlatt seg? Dette er en unik historiebok, basert på ny teknologi og DNA-forskning, som gjør at vi kan se vår egen historie med nye øyne.

Stadige forbedringer i DNA-teknologien har de siste årene ført til en revolusjon innen vår historieforståelse. Nye metoder gjør at deler av vår historie nå må skrives om. 12 000 år med norsk historie gir et nytt overblikk over de lange linjene i vår eldste historie. Gjennom samtaler mellom Wolfgang Wee og Sturla Ellingvåg, basert på Ellingvågs omfattende kunnskaper om den nyeste DNA-forskningen, får vi blant annet vite hvordan jeger- og sankersamfunnet fikk en mye større rolle i Norge enn i andre deler av Europa. Denne boken gir oss nye innsikter i hvordan vi skal forstå oss selv og vår egen historie.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Sturla Ellingvåg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Sturla Ellingvåg