Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Hvorfor vi er som vi er og gjør som vi gjør!

Sturla Ellingvåg profilbilde

Sturla Ellingvåg

Økonom, historiker og forfatter som bruker de lange linjene i historien til å vise hvordan vi kan forbedre oss i arbeidslivet og som enkeltmennesker.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Sturla Ellingvåg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Sturla

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

I sine foredrag kombinerer Sturla Ellingvåg ny DNA-forskning med helt nye måter å se på historie, som han presenterer på underholdende og ettertenksomt vis. Høsten 2023 gir han ut boken «12.000 år med norsk historie» på Kagge forlag i samarbeid med Wolfgang Wee.

Et foredrag med Sturla Ellingvåg gir deg:

 • Engasjerende og proffe foredrag som fint kan tilpasses etter dine behov
 • Ny kunnskap om hva som bor i oss og hvordan omsette det til praktisk nytte
 • Dyp innsikt om hvor vi kommer fra og hvorfor det er relevant for oss i dag

Som forsker har Sturla Ellingvåg vært leder for mange ekspedisjoner på flere kontinenter. Han har vært med i podcaster og TV-programmer i flere land og holdt to TED-talks om demokrati og menneskerettigheter. Som foredragsholder tilbyr Sturla med smittende humør og brennende engasjement en unik innsikt om oss selv og hvorfor vi er som vi er. Han holder også kurs og workshops. 

Sturla Ellingvåg på scenen

Sturla Ellingvåg holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Sturla Ellingvåg
Sturla Ellingvåg foredrag

Hvorfor vi er som vi er og gjør som vi gjør!

 • Norsk kultur er unik og helt spesiell. Det gjelder arbeidsliv, organisasjoner og privatliv.
 • Takket være ny DNA-forskning kan vi bruke historien til å forstå oss selv bedre på nye måter.
 • Foredraget fokuserer på hvordan å bruke denne innsikten til å få ut det beste i oss.
 • Foredraget viser gjennom animasjoner, forskning og engasjerende fortelleregenskaper nye sider ved oss selv som kan hjelpe oss inn i fremtiden.
Sturla Ellingvåg foredrag

12 000 år med norsk historie

 • Norsk historie er frem til nå blitt fortalt altfor ensidig og forenklet.
 • Det er også mye som går igjen i norsk, skandinavisk og europeisk historie. Ved å kjenne til noe av dette, vil vi kunne stå bedre rustet for fremtiden som venter.
 • Denne foredragserien tilbyr en unik innsikt i mange, nye måter å se å forstå vår forhistorie på. Foredragene kan tilpasses bedrifter, organisasjoner og landsdeler etter behov.
Sturla Ellingvåg foredrag

Fortellinger fra et forsker- og ekspedisjonsliv

 • Dette er et humoristisk foredrag som ser med skråblikk på forskerverdenen og folk som drar ut på ekspedisjoner.
 • Foredraget handler om ekstraordinære mennesker, eksklusive organisasjoner og storstilte møter med uforutsette konsekvenser.
 • Historiene som fortelles er morsomme, sprø og motiverende. De forteller om hvordan det å ta steget ut i den store verdenen kan føre til nye muligheter.
 • Dette er også et foredrag om samarbeid og ledelse, og hvordan å gjennomføre vellykkede tverrfaglige prosjekter med internasjonale team.

Referanser

Sturla Ellingvåg er en kunnskapsrik, undersøkende og behagelig foredragsholder. Han får god kontakt med publikum og river dem med inn i en verden av kunnskap som menneskeheten trenger for å forstå seg selv og hvordan verden henger sammen. Alt kan ha en forklaring. Og genene våre og hva mennesket har med seg fra tidligere tider, preger hvem vi er i dag. Veldig interessant foredrag som mange snakket om etterpå.

Majken Hauknes

Sparebank1 Helgeland

Sturla var vår foredragsholder i kurset: «Leadership: Why Mission Command leadership works well in Scandinavia». Det var et kjempe læringsrikt og spennende kurs, som har gitt mye glede for alle våre kunder i både Norge, Finland og Sverige. Innholdsmessig er Sturla faglig sterk og sitter på enormt mye kompetanse. Han har en utrolig god fortellerstemme og lever kurset med stort engasjement. Rett og slett en fantastisk formidler! Sturla som person er utrolig hyggelig og veldig enkel å samarbeide med. Han setter igang gode samtaler og viser interesse for de han samarbeider med. Virkelig en super fyr både før, under og etter kurset. Anbefales virkelig fra både Norge, Sverige og Finland!

Katrine Haugen

Eduhouse

I had the pleasure of having Sturla come and lecture for our unique community a few times, and it is a privilege to watch. In my extensive career it is only occasionally that we get to meet a lecture of such calibre, with such knowledge, passion and experience, deliver captivating, compelling and fascinating lectures one after another. His professionalism and expertise sets Sturla out from other professional lecturers. He has the ability to draw you in and keep you on the edge of your seat with his research and knowledge. He sets a benchmark for anyone who wants to up their game in the offering of professional lecturers. I cannot recommend Sturla enough. It is always a pleasure having him as one of our leading presenters/lecturers.

Andy Dinsdale

M/V The World. Residences at Sea

Vi booket Sturla Ellingvåg til en firmasamling for å holde foredrag om hvordan vår historie og vårt DNA påvirker hvem vi er i dag og hvordan vi samarbeider basert på dette. Hans budskap kom vel fram og ble også godt mottatt av våre amerikanske eiere. Det er en spennende historie han forteller og innlegget ga mange interessante refleksjoner fra tilhørerne etterpå, som passet godt inn i vår selskaps-situasjon. Tusen takk for at du stilte opp og bidro til at dette ble en svært vellykket aften for alle som var tilstede!

Egil Greve

Kappa Bio Science

12000 år med norsk historie

Hvem var de første nordmennene? Hvor kom de fra og hvilken arv har de etterlatt seg? Dette er en unik historiebok, basert på ny teknologi og DNA-forskning, som gjør at vi kan se vår egen historie med nye øyne.

Stadige forbedringer i DNA-teknologien har de siste årene ført til en revolusjon innen vår historieforståelse. Nye metoder gjør at deler av vår historie nå må skrives om. 12 000 år med norsk historie gir et nytt overblikk over de lange linjene i vår eldste historie. Gjennom samtaler mellom Wolfgang Wee og Sturla Ellingvåg, basert på Ellingvågs omfattende kunnskaper om den nyeste DNA-forskningen, får vi blant annet vite hvordan jeger- og sankersamfunnet fikk en mye større rolle i Norge enn i andre deler av Europa. Denne boken gir oss nye innsikter i hvordan vi skal forstå oss selv og vår egen historie.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Sturla Ellingvåg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Sturla Ellingvåg