Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Inspirerende og underholdende om endringsledelse, kulturbygging og kundeservice

Olav Haraldseid

Olav Haraldseid

Prisvinnende foredragsholder, prestasjonsstyrker og en toppleder som presterer å gjøre kjedelige emner underholdende.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

“Hei Olav og takk for et forrykende foredrag om prestasjonskultur. Det er gøy å se hvordan du levendegjør ganske tørt fagstoff med relevante eksempler og presenterer dette med en kraft som får taket til å løfte seg i latterbrøl. Jeg synes også ditt faglige skråblikk får frem mange perspektiver på prestasjonskultur. Takk skal du ha.”

Solveig Hellebust, Konserndirektør HR - DNB Bank ASA Vis alle referanser

Et foredrag med Olav Haraldseid gir deg:

 • Inspirasjon og solid faglig påfyll
 • En god latter og tankevekkende nye perspektiver
 • Nyttige erfaringer fra det praktiske arbeidsliv
Uforpliktende forespørsel på Olav Haraldseid

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Olav

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Olav Haraldseid er en prisbelønnet foredragsholder med solid toppledererfaring innenfor store internasjonale selskaper. Han er ekspert på endringsledelse, kulturbygging, teamutvikling, prestasjonsutvikling og ledelse.

Et foredrag med Olav Haraldseid gir deg:

 • Inspirasjon og solid faglig påfyll
 • En god latter og tankevekkende nye perspektiver
 • Nyttige erfaringer fra det praktiske arbeidsliv

Olav Haraldseid jobber i dag som daglig leder i Olav Haraldseid AS. Han har tidligere jobbet som HR direktør og Konserndirektør i store norske konsern som Equinor ASA, NorgesGruppen ASA, Circle K, og Apotek1. Han er en fremtredende talsmann i HR miljøet i Norge og har hovedfag i idrettspsykologi som utdannelsesbakgrunn. Han har også vært landslagstrener i bordtennis og opplæringssjef i ICA Norge AS. I 2018 gav han ut boken; Mangfoldskapitalisme – som fokuserer på hvordan du kan gjøre mangfoldet i organisasjonen mer lønnsomt.

Olav er en av landets fremste eksperter på endringsledelse og hvordan man kan bygge en kultur for gode prestasjoner over tid. Gjennom hans solide ledererfaring og bakgrunn fra psykologien er han veldig flink til å motivere ansatte til økt innsats.

Foredragene hans er engasjerende og skaper mye latter. Han har mottatt pris for beste foredragsholder fra Annonsørforeningen (ANFO’s ugle), stemt frem av deltagerne. I tillegg til å gi stor underholdningsverdi i sine foredrag får man som deltager mange konkrete og matnyttige tips og ideer til praktiske hjelpemidler man kan benytte for å styrke kulturen, teamene, motivasjonen og prestasjonene hos de ansatte.

Olav Haraldseid holder foredrag på norsk og engelsk

Vis foredrag med Olav Haraldseid
Olav Haraldseid foredrag

Hvordan lykkes med endringer i din organisasjon?

Verden endrer seg raskt og færre og færre virksomheter har stabile rammebetingelser. De aller fleste bedrifter må evne å endre seg raskere for å i det hele tatt overleve. Det handler ikke først og fremst om å forstå de nye forretningsmodellene, den nye teknologien eller de stadige endrede rammebetingelsene. Det handler i første rekke om evnen til å få med seg menneskene på reisen.

 • Hvordan lykkes med å gjennomføre endringer i en organisasjon?
 • Hvordan styrke endringsberedskapen i en organisasjon?
 • Hvordan få med seg alle de ansatte på en endringsreise?
Olav Haraldseid foredrag

Essensen av mangfoldsledelse

Det er ingen tvil om at mangfold er viktig for næringslivet, og for både ledere og medarbeidere vil en god tilnærming til mangfold på arbeidsplassen bidra til både økt trivsel, psykologisk trygghet og økt lønnsomhet. I foredraget går Olav Haraldseid gjennom

 • Mangfold og inkludering – hva, hvordan og hvorfor?
 • Mangfoldsledelse i praksis
 • En verktøykasse for gode mangfoldsledere
Olav Haraldseid foredrag

Hvordan styrker man prestasjonene i en organisasjon?

For å styrke prestasjonene i en organisasjon må også være flinke på å utvikle og ta vare på organisasjonens største talenter og over tid matche de med selskapets mest forretningskritiske stillinger.  Samtidig må vi sikre at alle ansatte i organisasjonen utvikler seg med et mål om å bli minimum 10% bedre i jobben sin hvert år, blant annet gjennom konkrete individuelle utviklingsplaner fulgt opp av leder. 

 • Hvordan styrke prestasjonskulturen i din bedrift?
 • Hvordan måle på en smart måte, følge opp leveransene og belønne gode prestasjoner?
 • Hvordan sikrer man at alle ansatte utvikler seg og stadig presterer bedre?
Olav Haraldseid foredrag

Hvordan styrke et team og viljen til samarbeid?

Skal man skape et høyt presterende team, må det først og fremst være en overenstemmelse mellom arbeidskravene som «teamet» skal levere på og individenes ferdigheter totalt sett (prestasjonsfremmende mangfold) – men dette er bare starten. Dernest handler teamutvikling om et godt samarbeid og viljen til å gjøre hverandre gode. 

 • Slik setter du sammen et team av komplementære ferdigheter.
 • Dette er prestasjonsfremmende mangfold
 • Det handler om å gjøre hverandre gode.
Olav Haraldseid foredrag

Hvordan styrker man arbeidskulturen i en organisasjon?

Er din organisasjon optimalt rustet for å møte morgendagens konkurranse? Er det en klar sammenheng mellom det selskapet ønsker å oppnå langsiktig og måten organisasjonen jobber på? Har man operasjonalisert verdiene i organisasjon på alle nivåer og blir de etterlevd? 

 • Hvordan styrker man arbeidskulturen i din organisasjon?
 • Hvordan sikrer man etterlevelse av mål og verdier?
 • Hvordan sikre effektive arbeidsprosesser?
Olav Haraldseid foredrag

Motivasjon og ledelse

Det kan til tider være krevende å være leder. Tøffere Konkurranse, nye myndighetskrav, ny teknologi, klimautfordringer og et mangfold av medarbeidere med ulike forventninger til deg som leder. Pandemien har ikke bare vært en utfordring i seg selv med krav fra myndighetene om hjemmekontor, den vil også endre vår måte å jobbe på fremover. Mange medarbeidere har den senere tid valgt å bytte jobb om arbeidsgivere stiller krav til fysisk oppmøte 5 dager pr. uke. De fleste arbeidsgivere har valgt ulike former for hybride løsninger med økt fleksibilitet for hjemmekontor for medarbeiderne. 

 • Hvordan bli en god leder i en hybrid arbeidshverdag?
 • Hvordan få frem det beste i dine medarbeidere?
 • Slik blir du bedre på å rekruttere, utvikle og beholde dyktige medarbeidere.
Olav Haraldseid - Rekruttere riktig!

Olav Haraldseid - Rekruttere riktig!

Vis foredrag med Olav Haraldseid

Referanser

“Hei Olav og takk for et forrykende foredrag om prestasjonskultur. Det er gøy å se hvordan du levendegjør ganske tørt fagstoff med relevante eksempler og presenterer dette med en kraft som får taket til å løfte seg i latterbrøl. Jeg synes også ditt faglige skråblikk får frem mange perspektiver på prestasjonskultur. Takk skal du ha.”

Solveig Hellebust, Konserndirektør HR

DNB Bank ASA

“Hei Olav. Du ble konferansens beste innslag. 87% rated deg som 6 (excellent), 
9% som 5 (good) og 4% var ikke til stede under foredraget. 
Dette var rett og slett midt I blinken."

Ingvild Trondsen, HR specialist

Telenor

“Hei Olav og takk for et utrolig bra innlegg. Foredraget ditt var midt i blinken. Har fått masse positive tilbakemeldinger på at dette var kjempebra. Også tilbakemeldinger på at dette var høyst relevant og som alle kunne ta lærdom av. Alt fra ledelsen til våre medarbeidere”.

Eva Olsen, HR direktør

Orkla ASA

"Deltakerne var veldig fornøyd med foredragene han holdt. Og dette med å endre seg for å bli bedre, viste han også i praksis hvordan fungerte sett fra mitt ståsted, når han ba om tilbakemelding om hva som kunne gjøres bedre og så endret foredraget fra første gangen til den andre gangen slik at det ble enda bedre. :)"

Olav Tveit, Mannskapssjef

Østensjø Rederi

"Haraldseid innfridde, mye humor, engasjert og faglig "to the point". Svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på ledersamlingen vår. Anbefales!"

Anne Britt Stinessen, Kommunalsjef

Hurum Kommune

"Vi har hatt vårt årlige arbeidsmiljøseminar ved sykehusforetaket Helse Fonna i dag. Temaet var «Organisasjonsmessige endringer på godt og vondt.» Olav Haraldseid har vært hovedtaler. Han har åpenbart brei egen erfaring med endringsledelse og endringsprosesser. Han kunne kunsten å formidler faglig kompetanse med et glimt i øyet, få oss til å le og slappe av og på den måten ta stoffet til oss. Vi var svært godt fornøyd."

Astrid Grimstvedt, seksjonsleder for HMS og Bedriftshelsetjenesten

Helse Fonna HF

"Opplevde foredraget som veldig godt Faglig vinkling med god porsjon humor Foredragsholder leverte godt! Fornøyde deltakere"

Monica Isaksen, HR Rådgiver

Bamble kommune

"Veldig bra, relevant, godt forberedt og han har en enormt bra kunnskap og formidlingsevne! Han tok for seg akkurat det vi hadde håpet på og han hadde tilhørerne med seg hele tiden. Veldig bra!!"

Linn Irene Bye, Controller

Buer Godt Salg AS

" Foredraget var glimrende gjennomført. Han holdt på i 1,5 timer og det var ikke et kjedelig minutt. Han engasjerte og tok oss med på en reise hvor han var klar på at det var oss det kom an på. Svært bra!!"

Arne Roald Larssen, Regiondirektør

Mesta AS

Vi koste oss masse og Olavs fargerike og humørfylte måte å fortelle ting på gjorde at alle var med. Vi lærte noe nytt som de fleste av oss forhåpentlig kommer til å bruke videre og jeg tror dette vil hjelpe mange til å bli bedre i måten de jobber på. Vi anbefaler gjerne Olav videre.

Kerstin Christine Volkmer

Equinor ASA

"Olav gjorde en meget god figur og klarte å samle et publikum med svært spredt erfaring. Stemningen var lett og fin gjennom hele dagen, og det var åpenbart at foredragsholder hadde betydelig med kompetanse. Det som ble satt ekstra pris på, var at han hadde praktisk kompetanse og kunne vise til gode, selvopplevde eksempler. Det var helt avgjørende for å oppnå god kontakt med vårt publikum."

Christoffer krohn Gallimore, Seniorrådgiver

Departementenes Sikkerhets- og Serviceorganisasjon

"Det var et inspirerende og engasjerende foredraget som fikk med alle i salen. Olav var full av liv og lett å forstå selv for dansken i salen. Det var mye snakk om foredraget hans senere på kvelden og det ble blandt annet sagt at det var en perfekt slutt på dagen."

Kikki Lundh Martinsen, Financial Controller

Umoe AS

"Var tidsriktig og satte fokus på den som var bestillingen. God formidlingsevne-gode foiler. Gjennomtenkt."

Claes Næsheim, Fylkestannlegen

Fylkestannlegen i Hedmark og Oppland

"Foredraget var svært relevant for oss, og ble formidlet på en flott måte. Olav Haraldseid var lydhør for den informasjonen vi ga til ham i telefonmøte på forhånd, noe som gjorde at han traff svært godt opp mot våre forventninger. Det eneste lille og sette fingeren på kan være at det kunne vært et pluss og brukt noen eksempler fra vår næring."

Tove Torstad, Administrasjonsleder

NTS Gruppen

Olav lagde en spennende og interessant foredrag. Likte godt at han inkluderte publikum og lagde oppgaver. Han kunne sitt tema og formidlet på en trygg og god måte :)

Trude Evensen, HR

PostNord

Alt i alt veldig bra, mange gode innfallsvinkler. God på å bruke seg selv og egne erfaringer ved å gi eksempler.

Grethe Bråthen, Teamleder

Bane NOR

Olav har energi, er kunnskapsrik og kortfattet og rett på sak. Han løste oppdraget på en fin måte.

Christian H. Rafn

HMS Norge

Olav er rett og slett et fyrverkeri! Tusen takk for et fantastisk foredrag med kombinasjon av humor og svært gode refleksjoner. At du klarer skape et sånt engasjement rundt prestasjonsfremmende mangfold, til tross for at det er covid-19 og alle menneskene sitter på andre siden av skjermen, sier utrolig mye om deg. Jeg anbefaler Olav på det aller sterkeste enten det skulle gjelde foredrag eller stand-up, for den mannen har mange talenter.

Daniel Hatland, People Leadership Talent & Team Development

DNB Bank-Asa

Meget overbevisende foredrag med entusiastisk Olav som fikk med seg alle. Budskap som treffer på tvers av hele organisasjonen. Ekstra imponerende i lys av at Olav fikk 1 dags forberedelse. Imponerende!

Anders Besvold Hansen

Stansefabrikken

Vi har hatt veldig god respons og fine tilbakemeldinger på innlegget til Olav Haraldseid.

Berit Gimnes Kaurel

NAV

Et veldig aktuelt foredrag som både store og små bedrifter har nytte av. Haraldseid utfordrer en del av våre satte tankemønster og motiverer til å utvide perspektivet! Her er garantert noe å lære for alle - og vi reiste fra foredraget med viktige refleksjoner og lærdom i sekken! Takk for besøket! Ung innafor konferansen - Vennesla

Annette Jakobsen

Vennesla Frivilligsentral og NAV Midt-Agder

En kombinasjon av inspirerende, aha-opplevelser og morsomt. Anbefales :)

Grethe Roesen Aae

Orange business services / Basefarm

Foredraget var "spot on" for vår del! Det var lett å henge med selv om det vi hadde han en halv dag. Det ble aldri kjedelig og det at han bruker konkrete eksempler og en work shop gjorde at man klarte å holde seg på tå hev hele veien :)

Silje Christine Haugan

SalMar AS

Veldig bra foredrag med en flink og informativ foredragsholder.

Anne Luther

Ortopediteknikk AS

Kjempe bra! Super relevant til vår organisasjon sin problemstilling - Olav fikk satt ord på det alvorlige, samtidig som han gjorde det på en humoristisk måte som gjorde at vi lett kunne ta foredraget til oss poengene på en god måte. På slutten holdt vi på å dø av latter, og vi er skikkelig fornøyde! Tusen takk :)

Hilde Farestvedt

Lyse Tele AS
24.07.2019

Hvordan få med seg mennesker på endringsprosesser

Av Rigmor Sørensen

Olav Haraldseid er en prisbelønnet foredragsholder med solid toppledererfaring innenfor store norske selskaper. Han er ekspert på endringsledelse, kulturbygging og kundeservice innenfor salgsorganisasjoner og detaljhandelsvirksomheter.

Olav bestemte seg for å bli foredragsholder fordi han elsker å underholde et publikum, og fordi han behersker foredrag bedre enn sang, dans og annen from for ekshibisjonisme.

Han har aldri jobbet med foredrag på heltid ettersom at han ikke tror det er fornuftig.

“Da blir man lett en parodi på seg selv med de samme historiene på inn- og utpust,” sier han.

Gjør tørt stoff underholdende

For Olav er det viktig å følge med i organisasjoner og næringsliv for å hele tiden kunne oppdatere sine foredrag med relevant fagstoff samt nye historier og vinklinger. Han er kjent for å gjøre tørt fagstoff levende og underholdende. Selv sier han at han er en litt fargerik person som liker å teatralisere uansett hva han snakker om.

“Jeg prøver alltid å forklare ting på en enkel måte og bruker aldri fremmedord. Hvis man ikke klarer å forklare noe uten fremmedord har man ikke forstått det man snakker om godt nok,” sier han og legger til at humor, situasjonskomikk og spissformuleringer vekker en forsamling uansett hvilket tema det er snakk om.

Når det kommer til å bygge en god kultur for gode prestasjoner sier Olav at det viktigste er at alle ledere og ansatte i organisasjonen lager en konkret utviklingsplan som skal gjøre dem cirka ti prosent bedre i jobben sin hvert år – uavhengig av type organisasjon. Olav sier at poenget er å synliggjøre signifikante forbedringer hos hvert enkelt individ og at hver enkelt må utvikle og følge opp en individuell utviklingsplan som tar sikte på å styrke egne arbeidsprestasjoner.

Han mener også at enhver organisasjon må søke etter å få de største talentene inn i de mest forretningskritiske stillingene. ”A spillere i A posisjoner er et must uansett organisasjon,” sier han.

Endringsprosesser og konkurranseinstinkt

For å få med seg mennesker på endringsprosesser mener Olav det er enormt viktig med informasjon og ikke minst involvering.

“Det man ikke er med på tenderer man til å være mot. Ansatte kan også akseptere beslutninger som ikke går deres vei – så lenge de har blitt hørt,” sier han. “Blir man imidlertid overkjørt uten involvering har man gjort det vanskelig for seg selv som leder.”

For å få med mennesker på endringsprosesser er det også viktig å gi god begrunnelse for hvorfor endring er nødvendig og gjerne ved bruk av konkrete eksempler på hvordan verden ser bedre ut etter at endringen er gjennomført. Olav sier det er viktig at de ansatte ikke bare forstår endringen, men at de også tror på at dette er en forbedring, og ikke bare en endring for endringens skyld.

“Vi lever i en tid preget av raske endringer og dette er noe vi må bevisstgjøre organisasjonen på. Vi må fortelle dem hvorfor dette skjer – og hvorfor det er viktig at vi alle klarer å tilpasse oss endringer på en best mulig måte i fremtiden,” sier han.

“Det handler om vår evne til å overleve – til felles beste.”

Med bakgrunn i toppidrett sier Olav at det handler om konkurranse og gode individuelle og kollektive prestasjoner både i idrett og næringsliv.

”Evnen til å lære raskere enn konkurrentene er trolig det eneste varige konkurransemessige fortrinn man kan ha. Likevel er det en vesentlig forskjell på toppidrettsutøvere og vanlige ansatte med henhold til motivgrunnlag,” sier han.

Olav mener at å skape en kultur med god endringsberedskap i næringslivet er avgjørende for å lykkes i en verden der utviklingen går raskere og raskere drevet av nye forretningsmodeller og banebrytende teknologi.

”Fusjoner, fisjoner, omorganisering, utvikling av ny kompetanse har blitt den nye hverdagen og evnen til å tilpasse seg endringer er blitt den nye konkurransearenaen,” sier foredragsholderen. ”Charles Darwin kaller det «survival of the fittest». Det betyr ikke de raskeste, rikeste og sterkeste – men de mest tilpasningsdyktige.”

Øvelse gjør mester

Budskapet i foredragene hans handler mye om å se seg selv i speilet og ikke tro at endringer kun er viktig for andre. Han sier at man faktisk må trene på ny adferd for å kunne endre adferd.

“Skal man for eksempel gå fra å være ekspeditør til selger hjelper det lite med konkurranser, events og liknende. Man må faktisk trene på ny adferd med tilbakemeldinger fra gode mentorer i selskapet,” sier han.  “Skal man bli en bedre bordtennisspiller er det ikke nok høre på et inspirerende foredrag om bordtennis. Du må faktisk trene for å få en utvikling. Du lærer gjennom å gjøre – ikke gjennom å se og høre.”

For Olav er temaene han snakker om også relevante i hans eget liv. Han sier at han møter seg selv i døra – om og om igjen.

”Da er det godt å kunne stoppe opp å reflektere over det man sier til andre. Gjør som jeg sier – ikke som jeg gjør holder jo ikke helt mål,” sier han.

Olav forteller at utvikling krever forandring, og at det kan være litt smertefullt for de fleste – inkludert han selv. ”Men så er det så utrolig godt når du får det til,” avslutter han.

Vis foredrag med Olav Haraldseid
Uforpliktende forespørsel på Olav Haraldseid

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Olav Haraldseid
Olav Haraldseid

5 ut av 5 stjerner

“Hei Olav og takk for et forrykende foredrag om prestasjonskultur. Det er gøy å se hvordan du levendegjør ganske tørt fagstoff med relevante eksempler og presenterer dette med en kraft som får taket til å løfte seg i latterbrøl. Jeg synes også ditt faglige skråblikk får frem mange perspektiver på prestasjonskultur. Takk skal du ha.”

Solveig Hellebust, Konserndirektør HR - DNB Bank ASA Vis alle referanser

Foredragsemner med Olav Haraldseid