Lasting innhold ...

Kari Jaquesson

Trimdronning, coach, journalist og tv-personlighet

Kari Jaquesson er en ettertraktet foredragsholder og debattleder. De fleste kjenner henne nok som «hele Norges trener», men hun brenner også for temaer som samhandling, arbeidsglede og samfunnsrelaterte tema.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kari Jaquesson ble rikskjendis gjennom morgentrimmen på «God morgen Norge» i 1994.
«Hele Norges personlige trener» har nå over tredve års erfaring med trening, kosthold og livsstil. Hun har blant annet reist i inn- og utland for å utdanne og oppdatere instruktører og «vanlige» trimentusiaster. For å ytterligere utvide horisonten har hun fullført Medisin grunnfag, og holder nå på med studier i Ernæring på Atlantis Medisinske Høgskole.

Kari har også vært coach/trener i flere TV-serier, blant annet Slankekrigen, En Ny Start og Dansefeber. I tillegg er hun en anerkjent journalist innenfor trening, kosthold, livsstil og motivasjon, og har skrevet for både I Form og klikk.no. Hun har dessuten gitt ut en rekke egne treningsvideoer og bøker.

Kari er en engasjert kvinne, og bryr seg om mer enn nordmenns helse og kostholdsvaner. Hun har bidratt som ambassadør for Rosa Sløyfeaksjonen og LHL’s «Hvert skritt teller» samt virket som Goodwill ambassadør for UNFPA (FN) fra 2000-2009. Som Goodwill ambassadør hjalp hun til i arbeidet med å øke bevisstheten rundt kvinners helserettigheter. Hun er i tillegg medstifter og aktivt styremedlem i GIFTS – fotball for barn og unge i Gambia. Hun har også vært styreleder i Sex og Politikk, er ambassadør for Fair Trade, og medlem av Kvinnegruppa Ottar.

Karis filosofi er at alle skal kunne komme i sin beste form noensinne, uten å presse seg inn i et forhåndsbestilt ideal. Hun mener alle kan komme i god form og helse – uansett størrelse og utgangspunkt! Karis motto er ”Litt gjør mye!», og prøver å bevise at det er et valg å nyte livet og de små hverdagsgledene – og huske på at det er lov å kose seg.

Gjennom sine foredrag rører, beveger og inspirer Kari deltagere landet over. Hun er opptatt av å bruke et språk som alle forstår, og presenterer kun innhold som er 100% oppbacket i forskning. Kari er tydelig, myndig og stødig – men liker også å bruke humor og billedlige eksempler alle kan kjenne seg igjen i.

Du kan booke et av foredragene nedenfor, eller Kari kan skreddersy et foredrag til ditt behov.
Et foredrag kan også kombineres med et treningsopplegg – hvis dette ønskes.
Kari er også en mye brukt konferansier og debattleder. Hun er dyktig på å holde drive, trekke sammen tråder og stille oppfølgingsspørsmål.

Foredragene kan holdes på norsk, engelsk eller fransk.

  ”Det Gode Liv” – alt fungerer bedre når du har godt humør!

  • Trenger man egentlig noen grunn til å være i godt humør? Hva er humør da? Hvordan få enda flere lyse dager der livsgleden og arbeidsgleden er på topp? Kari gir deg sine nyttige hverdagstips og vil også kanskje utfordre deg litt. Kanskje har du det egentlig enda bedre enn du tror?
  • Arbeidsglede er ikke bare noe som kommer godt med på jobben, vi skal fungere i team også på hjemmebane med familien og blant venner. Trivsel på jobb, i fritid og hjemme handler om samarbeid, samhandling og felleskap. Da gjelder å ha litt ekstra på humør-kontoen. Alt går bedre med godt humør – men hva er egentlig humør? Kari Jaquesson har triksene!
  • Noen ganger er faktisk en blyant alt som skal til!

  Sprekhet for de få – eller noe helt alminnelig som du kan oppnå?

  • Når skjedde det: plutselig har det blitt ”normalt” å løpe maraton. Hva skjedde med den helt alminnelige trimmen, den som passer de fleste av oss?
  • Aldri før har så mange nordmenn vært medlem på et treningssenter. Vi ser en ny løpsbølge, avisene flommer over av artikler om ritt, løp, prestasjoner og supersprekinger. Likevel er det flere og flere som havner i kategorien ”sykelig fete”. For første gang stiger antall hjerte-og karsykdommer. Vi som har kunnet skryte på oss en av verdens høyeste levealdre må for første gang innse at vi taper terreng.
  • Hva skjer med livskvaliteten og motivasjonen i all denne viraken rundt trening og ernæring? Kan det være at det istedenfor å motivere virker ekskluderende og demotiverende på veldig mange av oss? Det er én person som har vært ”advokat” for det alminnelige, det moderate og det gjennomførbare – og det er Kari Jaquesson. Hennes motto er: ”Litt gjør mye”. Det har hun praktisert i over 30 år i livsstilsbransjen og hennes erfaring stemmer overens med forskningen: Det er hverdagen og det jevne som fungerer i lengden. Hun gir matnyttige tips som fungerer fra dag én og som er kompatibelt med det å ha tid og krefter til jobb, fritid og tid for hvile – noe som i følge Kari er veldig undervurdert.
  •  Trening eller trim – hva er forskjellen?
  •  Hva er best trening for deg, hvor hardt skal du ta i?
  •  Hvorfor skal du ikke høre for mye på idrettsstjerner?
  •  Hva får fart på forbrenningen?
  •  Når på døgnet er det best å trene?
  •  Personlig trening – er det verdt pengene?
  •  ”What’s in it for me?” – Hvorfor skal jeg gidde?
  •  Hvor lite skal til, egentlig?
  •  Og mye, mye mer!

  Du er hva du spiser! – Gammel floskel eller bokstavelig utsagn?

  •  I en tid hvor kalorier nærmest er et skjellsord og avisene flommer over av skrekkhistorier er det ikke lett å orientere seg. Mange føler seg forvirret av all motstridende informasjon og blir oppgitt. Det er ikke nødvendig – det er ikke så vanskelig som de prøver å få deg til å tro!
  •  Det viktigste er å spise bra slik at du har overskudd til å leve livet. Livsglede og arbeidsglede går hånd i hånd!
  •  Skal du samarbeide og være grei mot andre? Da må du spise – Kari forklarer supermodellen!
  •  Ingen blir glad av å spise mat de ikke liker. Du skal aldri gå sulten.
  •  Du kan kose deg med dessert hver eneste dag! Mat er godt og kos og livsviktig for å holde seg sunn og frisk!
  •  Hør gamle myter bli avlivet slik at du kan kose deg med god samvittighet uten å bli overvektig!
  •  Kari vil gi deg mange tips som kan gjøre deg mer energisk, mer kreativ, mer bevisst på hva som virkelig er det beste for kropp, smaksløker og nytelse. Ikke minst vil du få tips til gode løsninger på reise, mellom plikter og aktiviteter og i forhold til andre utfordringer i en hektisk hverdag.

  Tilstedeværelse – godt norsk for ”mindfullness”

  • I det store bildet er raushet til seg selv et gode.
  • Å slippe ned skuldrene, unne seg et frikvarter, ikke gjøre noen ting – det er kanskje noe av det mest produktive du kan gjøre! ”Perfekt” er ikke perfekt! Nyt deg selv og din hverdag og senk stresset!
  • Mindfullness er et fjongt ord på det å være tilstede i nuet. Det kan være lett å avfeie det som noe ”new age-tull”, men saken er at ved å øve på tilstedeværelse vil du ikke bare finne roen og nytelsen i tilværelsen, du vil også merke at du jobber mer effektivt og presist, men uten å bli så sliten.
  • Det skal ikke mange ”triksene” til før du kan praktisere dette for å spise bedre, sove bedre, nyte mer, og jobbe smartere, ikke hardere.
  • Det er mulig livet ikke er en dans på roser, men litt mer tid til å lukte på roser, litt mer gnist til å ta seg en dans, vel, det kan virkelig gjøre livet lettere, åpnere og gladere!
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Kari Jaquesson

Les mer...

Relaterte foredragsholdere