Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Lærerike og øyneåpnende foredrag om mobbing sett i et foreldreperspektiv

Camilla Otterlei

Camilla Otterlei

Prisbelønnet forfatter, lærer og trebarnsmor som byr på nye perspektiver og måter å tilnærme seg mobbing.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Camilla Otterlei

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Camilla Otterlei er prisbelønnet forfatter og lærer, men hun er først og fremst mor til tre barn. Hun og mannen opplevde det alle foreldre frykter da barnet deres ble mobbet i barnehagen. Nå holder hun foredrag om opplevelsen, med fokus på hvordan hver enkelt kan gripe inn og selv ta ansvar for å forebygge mobbing.

Et foredrag med Camilla Otterlei gir deg:

 • Et interessant og nyttig foreldreperspektiv på mobbing.
 • Kunnskap om hvordan vi kan gripe inn og skape trygge miljøer for barna våre.
 • En ettertraktet formidler med en svært lidenskapelig og erfaren tilnærming til sitt tema.

I sitt etterspurte foredrag “Kunsten å møte en bjørn – mobbing i et foreldreperspektiv” inntar Camilla Otterlei den viktige stemmen som ofte mangler når mobbing belyses, nemlig foreldreperspektivet, og deler av sine tanker og erfaringer omkring mobbing, inkludering og verdien av profesjonalitet.

​Camillas opplevelse har gitt henne et brennende engasjement for å skape trygge og inkluderende miljøer. I to år har hun reist rundt i Norge og holdt foredraget “Kunsten å møte en bjørn – mobbing i et foreldreperspektiv” for tusenvis av ledere, pedagoger, assistenter og foreldre, på samlinger i regi av Udir, Partnerskap mot mobbing og små og store kommuner.

Camilla besøker også skoler, barnehager og foreldremøter for å bidra til å sette søkelyset på mobbing i barnehage og skole fra et foreldreperspektiv, og får svært gode tilbakemeldinger også her.

Camilla har utgitt en rekke bøker både for barn og voksne. I 2015 ga hun ut bildeboka “Kunsten å møte en bjørn” i samarbeid med den anerkjente illustratøren Jill Moursund. Boka har høstet gode kritikker og ble i 2016 berømmet med Språklig Samlings litteraturpris. 

Foto: Holger Fangel

Vis foredrag med Camilla Otterlei
Foredrag med Camilla Otterlei

Hva vil det si å være en voksen som ser?

 • Camilla Otterlei opplevde alle foreldres frykt da barnet hennes ble mobbet i barnehagen og de voksne ikke grep inn. Det fikk unødvendig store konsekvenser for både barnet og familien.
 • I dette foredraget deler Camilla av sine tanker og erfaringer med mobbing og sporene det setter. For hva er en barnehage eller skole når den ikke oppleves som trygg? Hva skal man som voksen se etter i møte med mobbing, når skal man gripe inn og hvordan skaper vi trygge, inkluderende miljøer med et våkent blikk, god kunnskap og stort hjerte?
 • Hva kan konsekvensene bli dersom de voksne ikke ser? Mobbing handler ikke om paragrafer og sosiale kompetansemål, men om hverdagen til barna – og framtida deres. 
Foredrag med Camilla Otterlei

Kunsten å møte en bjørn - mobbing i et foreldreperspektiv

 • Arbeidet med mobbing har blitt en viktig del av barnehage- og skolehverdagen,  men hva vil det egentlig si å være en voksen som ser? Hva vil det si å være en voksen som ikke ser? Og hvorfor er arbeidet med mobbing så viktig? 
 • I dette personlige og viktige foredraget inntar Camilla foreldreperspektivet og deler av sine erfaringer med mobbing og sporene det har satt.
Foredrag med Camilla Otterlei

Forfatterbesøk i barnehagen - Kunsten å møte en bjørn

 • La barna møte en ekte forfatter og oppleve bildeboka Kunsten å møte en bjørn! 
 • Camilla Otterlei gjør opptredener i barnehager, skoler, på biblioteker og festivaler. Da leser hun fra Kunsten å møte en bjørn og samtaler med barna til bildene. Etterpå får barna røre litt på seg i en morsom og enkel bevegelsesfortelling som handler om vennskap og det å av og til være både modig og redd.
  Uforpliktende forespørsel på Camilla Otterlei

  Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

  Eller ring til oss på

  Tlf: 911 16 989

  Foredragsemner med Camilla Otterlei