Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

profile-cover-generic-05

Lærerike og øyneåpnende foredrag om mobbing sett i et foreldreperspektiv

Camilla Otterlei

Camilla Otterlei

Prisbelønnet forfatter, lærer og trebarnsmor som byr på nye perspektiver og måter å tilnærme seg mobbing.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Camilla Otterlei

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Camilla Otterlei er prisbelønnet forfatter og lærer, men hun er først og fremst mor til tre barn. Hun og mannen opplevde det alle foreldre frykter da barnet deres ble mobbet i barnehagen. Nå holder hun foredrag om opplevelsen, med fokus på hvordan hver enkelt kan gripe inn og selv ta ansvar for å forebygge mobbing.

Et foredrag med Camilla Otterlei gir deg:

 • Et interessant og nyttig foreldreperspektiv på mobbing.
 • Kunnskap om hvordan vi kan gripe inn og skape trygge miljøer for barna våre.
 • En ettertraktet formidler med en svært lidenskapelig og erfaren tilnærming til sitt tema.

I sitt etterspurte foredrag “Kunsten å møte en bjørn – mobbing i et foreldreperspektiv” inntar Camilla Otterlei den viktige stemmen som ofte mangler når mobbing belyses, nemlig foreldreperspektivet, og deler av sine tanker og erfaringer omkring mobbing, inkludering og verdien av profesjonalitet.

​Camillas opplevelse har gitt henne et brennende engasjement for å skape trygge og inkluderende miljøer. I to år har hun reist rundt i Norge og holdt foredraget “Kunsten å møte en bjørn – mobbing i et foreldreperspektiv” for tusenvis av ledere, pedagoger, assistenter og foreldre, på samlinger i regi av Udir, Partnerskap mot mobbing og små og store kommuner.

Camilla besøker også skoler, barnehager og foreldremøter for å bidra til å sette søkelyset på mobbing i barnehage og skole fra et foreldreperspektiv, og får svært gode tilbakemeldinger også her.

Camilla har utgitt en rekke bøker både for barn og voksne. I 2015 ga hun ut bildeboka “Kunsten å møte en bjørn” i samarbeid med den anerkjente illustratøren Jill Moursund. Boka har høstet gode kritikker og ble i 2016 berømmet med Språklig Samlings litteraturpris. 

Foto: Holger Fangel

Vis foredrag med Camilla Otterlei
Camilla Otterlei foredrag

KUNSTEN Å MØTE EN BJØRN – SAMMEN

 • Camilla Otterlei er lærer og prisbelønnet forfatter, men også mor til tre barn. Familien opplevde det alle foreldre frykter, nemlig at barnet ble mobbet. Først i barnehagen, før det ble med over i skolen. De har fått føle konsekvensene av voksnes manglende kompetanse. Men de har også opplevd kraften når voksne samarbeider og skaper fellesskap og gode opplevelser for barna – sammen.
 • I tre ulike foredrag med samme tittel, Kunsten å møte en bjørn – sammen, henvender hun seg på ulike vis til målgruppene voksne, skoleelever på mellomtrinn og ungdomsskole, og til barna i barnehage og på småtrinnet i skolen. 
Camilla Otterlei foredrag

FOR FORELDRE OG ANSATTE I BARNEHAGE OG SKOLE

 • I sitt etterspurte foredrag for voksne snakker Camilla om mobbing fra foreldreperspektivet. Hun deler av sine erfaringer, både som forelder og lærer.
 • Hva vil det si å være en voksen som ser? Hva er konsekvensene av å ikke ta ansvaret for barnas barnehage- og skolehverdag? Hva kan hver og en av oss gjøre for å skape trygge og inkluderende fellesskap blant barna og forhindre at mobbing oppstår?
Camilla Otterlei foredrag

FOR ELEVER PÅ MELLOMTRINN OG UNGDOMSSKOLE (ca 45 minutter)

 • Hvorfor finnes det mobbing når alle vet at det er grusomt for den det gjelder?
 • Fordi vi mennesker er usikre. Fordi det ikke blir stoppet. Men finnes det noe vi kan gjøre for at alle kan få det litt bedre i hverdagen?
 • I dette splitter nye foredraget for elever på mellomtrinnet og ungdomsskolen, bruker Camilla sine erfaringer med å kommunisere med barn og ungdom. Heller enn å løfte pekefingeren ønsker hun å inspirere og motivere elevene til å forstå mobbingens natur – og steppe opp og ta gode valg for seg selv og omgivelsene.
Camilla Otterlei foredrag

OPPLESNING & BARNEYOGA - FOR BARNEHAGEBARN OG ELEVER PÅ SMÅTRINNET (ca. 40 minutter)

 • For de yngste barna leser Camilla fra sin prisbelønte bildebok Kunsten å møte en bjørn og samtaler med barna om alle følelsene vi har i oss og hva det vil si å være en god venn.  
 • Opplesningen kombineres med barneyoga med morsomme og enkle bevegelser knyttet til fortellingen de nettopp har hørt.
  Uforpliktende forespørsel på Camilla Otterlei

  Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

  Eller ring til oss på

  Tlf: 911 16 989

  Foredragsemner med Camilla Otterlei