Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-02-blue

Unike perspektiver fra en av Norges første kvinnelige flypionérer.

Sigrid Hammer

Sigrid Hammer

Hør et forfriskende og inspirerende foredrag om å gå egne veier og ta utradisjonelle valg, fra en av Norges første kvinnelige flypionérer. (Foto: Strilen.no)

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Sigrid Hammer

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Sigrid

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

Forespør enkelt om pris og dato

Sigrid Hammer er en av Norges første kvinnelige flypionérer med 40 år som pilot og leder bak seg. Hun har vært flyoperativ inspektør i Luftfartstilsynet, og snakker om sine utradisjonelle valg og erfaringer, med humor og et glimt i øyet. 

Et foredrag med Sigrid Hammer gir deg:

  • En inspirerende foredragsholder med morsomme og underfundige historier om det å ta utradisjonelle valg.
  • Forfriskende tanker om at det er utenfor komfortsonen du oppdager din styrke.
  • Et skråblikk på hvordan vi etterligner andre, og om hvordan mange tror at man ikke kan fly flymaskiner med høye hæler og neglelakk. 

Sigrid Hammer er en av Norges første kvinnelige flypionérer med 40 år som pilot og leder bak seg. Hun har fløyet ambulanse på Finnmarkskysten, under svært krevende forhold. 

Senere fikk hun jobb som pilot i Braathens SAFE, da også som selskapets første kvinnelige pilot. Etter noen år ble hun kaptein i samme selskap, og senere flygesjef og operativ direktør med personalansvar for 3000 ansatte. Også der som selskapets første kvinnelige flygesjef/operativ direktør. Etter sammenslåingen med SAS begynte Sigrid Hammer som kaptein i SAS og var der frem til 2012, hvor hun begynte som fly operativ inspektør i Luftfartstilsynet, hvor hun har arbeidet frem til 2022.

En gang iløpet av perioden hennes som flykaptein, stoppet begge motorene på et to-motors fly i luften. Sigrid fikk startet den ene og fikk landet flyet på Fornebu uten at verken fly eller passasjerer kom til skade. Det er slike situasjoner som krever nokså mye i forhold til å tåle stress og tenke klart. Sigrid snakker i sine foredrag om hva som kreves av et menneske for å takle en slik situasjon med klart hode. 

Da hun en annen gang fløy i Midtøsten, kom Yassir Arafat fram til cockpit og kysset henne på kinnet. Han hadde aldri verken sett eller hørt om en kvinnelig pilot før. Hør om hvordan det er å arbeide som kvinne i et mannsdominert yrke, og hvordan hun har satt seg i respekt og bygget seg en forrykende karriere innen luftfart.

I tillegg til sin flyverkarriere har Sigrid brukt 10 år av sitt liv på ekspedisjoner til en rekke utradisjonelle reisemål. Sigrid snakker om luftfart, ekspedisjoner, samfunn og politikk, og om å gjøre utradisjonelle valg som kvinne. 

Sigrid Hammer mener at de beste lederne er de som skaper gode resultater på grunn av sin personlighet, egnethet og integritet. Mange av disse egenskapene er i stor grad medfødt. I sin iver etter å finne  ledere raskt  er rekrutteringsbyråer og andre mere opptatt av om personen har den rette  karrierestigen og  kontakter i de riktige nettverk og som ikke bryter med den «tradisjonelle aksept for hvordan vi skal være». Når de som rekrutterer ledere ikke evner, har tid eller våger å tenke utradisjonelt, er det gjerne de samme typene som «går igjen.» Dette er Sigrid levende opptatt av, og i sine foredrag trekker hun paralleller til egne erfaringer, når hun snakker om hva som kan skje når ledelse og fagkunnskap skal kombineres. 

 

Sigrid Hammers foredrag holdes på norsk

Vis foredrag med Sigrid Hammer

Fly med høye hæler

  • Et forfriskende foredrag om hvordan man både kan være jålete og utføre en viktig jobb i et mannsdominerende yrke. 
  • Hør Sigrid Hammers unike historie, om oppturer og nedturer. 
  • Bli inspirert til å gå egne veier, og finn ut hva du egentlig vil. 
  • Hvorfor er det ikke nødvendig å etterligne andre? Og hvordan kan du gå frem for å oppdage dine styrker utenfor komfortsonen?

Sigrid Hammer - På høye hæler

Vis foredrag med Sigrid Hammer
Uforpliktende forespørsel på Sigrid Hammer

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Sigrid Hammer