Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Få et blikk inn i fremtiden - og gode råd i møte med det som kommer

Sony Kapoor

Sony Kapoor

Økonomiekspert med lang erfaring fra store internasjonale prosjekter og paneler med gode råd i møte med det som kommer.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Sony Kapoor

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Sony

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

Forespør enkelt om pris og dato

Sony Kapoor har som økonom vært involvert i prosjekter verden over, som medlem av ekspertpanel i EU til å være rådgiver for det norske utenriksdepartementet. Sony gir deg et blikk av fremtiden og gode råd i møte med det som kommer.

Et foredrag med Sony Kapoor gir deg:

 • Gode råd og tips om hvordan du møter fremtidens utfordringer og endringer.
 • Ekspert med lang erfaring fra store internasjonale prosjekter og paneler.
 • Lidenskapelig foredragsholder som evner å gjøre store tema underholdende og forståelig.

Sony Kapoor har en lang karrière og har vært involvert i svært mange prosjekter og institusjoner. Karrièren begynte i 1998 da han startet i forretningsbanken ICICI, en av Indias største banker. Videre jobbet han hos Lehman Brothers i London.

Sony har vært rådgiver for politiske instanser i flere land og organisasjoner, blant annet som strategisk rådgiver for det Norske Utenriksdepartementet i 2007, som ekspertkonsulent innen internasjonal finans og utvikling hos World Bank og som medlem av ekspertpanelet til EU parlamentets spesial komité for finanskrisen (CRIS).  Han har også vært rådgiver i henhold til økonomi og finans for den Amerikanske kongressen, EU parlamentet og det Tyske bundestag.

Det er ingen tvil om at Sony er en av de fremste på sitt felt som økonom og finansekspert, med hans store engasjement og brede karrière. I tillegg til de økonomiske aspektene er Sony også svært engasjert i teknologi, samfunnet og klima. Han hjalp blant annet FN som økonomisk-ekspert for utvikling av et grønt finanssystem.

Som følge av hans samfunnsengasjement, er Sony ofte å se som spaltist i Aftenposten, the Guardian og flere andre aviser, samt et samarbeid med  Urix på NRK. Han har bodd i mange land verden over, og er svært opptatt av menneskers velvære. I dag er han bosatt i Oslo.

Sony Kapoor holder foredrag på engelsk.

Vis foredrag med Sony Kapoor
Sony Kapoor foredrag

Finans i fremtiden

Finans, økonomi og investering er hovedekspertisen til Sony. Han er svært kunnskapsrik på disse emnene med førstehåndserfaring fra banker, regjeringer og organisasjoner som EU og FN. I foredragene hans dekker han derfor svært mange tema med få grenser for hva han kan snakke om. Fra et bredere makroøkonomisk perspektiv til personlig finans og hvordan vi nordmenn bør bruke penger vil Sony alltid ha gode råd. Eksempel på innhold i disse foredragene er:

 • Finanskrisen og eurokrisen – hva forårsaket nedgangen i 2009? Vil det skje igjen? Hvordan kan vi best forberede oss for slike økonomiske situasjoner?
 • Investeringslandskapet i fremtiden – hvordan kan vi forvente at investering vil utvikle seg i fremtiden? De siste tiårene har det vært en positiv utvikling, men Sony ser at det kan bli svært annerledes fremover.
 • Ny teknologi i næringslivet – med ny teknologi kommer nye utfordringer og digitalisering vil ikke være et unntak. Sony har tilknytning til teknologisenteret i Silicon valley og følger mye med på teknologiske fremskritt og hvordan det vil endre økonomien. Han ser derfor også at nye krav vil bli stilt til bedrifter og samfunnet og har gode råd om hvordan vi kan tilpasse oss.
 • Velferdsstaten og pensjoner – Sony har stor beundring for sikkerhetsnettet i Norge og norden, men tviler på at privilegiene vil vare. Fremtiden byr på en nedgang i pensjoner og usikkerhet for velferden vår. Fortsatt er det håp fra flere sektorer i økonomien. Sony holder spennende foredrag om hvordan utviklingen vil foreta seg og hva vi har i vente.
Sony Kapoor foredrag

Teknologi og samfunnet

Sony er en selverklært teknologi-geek og med bakgrunn fra Silicon Valley er han alltid oppdatert på teknologiske fremskritt og nye gadgets og program. Som samfunnsengasjert er han også interessert i hvordan disse fremskrittene vil påvirke samfunnet. Verden forandrer seg raskere enn noen gang før og samfunnet vil nok se svært annerledes ut om bare tiår. Eksempel på innhold i dette foredraget er:

 • Innskrenking av privatliv – nyere teknologi har gjort det lettere og lettere å overvåke oss i våre daglige liv. Sosiale medier, internett og mobiltelefoner oppbevarer i stor grad mye av vår privatinformasjon. Hvor grensen går er et stadig stilt spørsmål og noe Sony tar opp i dette foredraget.
 • Automatisering i arbeidslivet – med utviklingen av robotikk og maskiner vil flere og flere jobber bli utilgjengelige for mennesker. Naturligvis vil dette være lønnsomt og heve produktivitet, men store konsekvenser vil også følge. Arbeidsledighet vil være den største og vil påføre en stor belastning på samfunnet. Hvordan skal arbeidsmarkedet og samfunnet tilpasse seg denne omstillingen?
 • Etiske dilemmaer med teknologi – utviklingen av teknologi byr på mange vanskelige spørsmål og situasjoner vi må ta stilling til. Et eksempel er utviklingen av våpen som stadig blir mer og mer avanserte og skadelige. Våpenindustrien er viktig i mange land blant annet Norge, som gjør det viktig å være bevisst på hvilke resultater denne eksporten har.
 • Ulikhet – med arbeidsledigheten som kan følge automatiseringen av industrien vil også store ulikheter kunne oppstå. Med større belastninger på velferdssystemet blir det viktig å ta stilling til de svakerestilte i samfunnet og de større ulikhetene. Sony Kapoor fascinerer seg for driften av vårt velferdssystem og har flere idèer om hvordan det kan fortsette i fremtiden.
Sony Kapoor foredrag

Klimaendringer

Sony har utviklet en sterk interesse og engasjement for klimaendringer og global oppvarming. Som økonom er han naturligvis spesielt opptatt av hvordan klimaendringer vil påvirke økonomien, men også hvordan industri og produksjon bidrar til klimaendringer. Sonys engasjement førte til at han jobbet med FN for utviklingen av et grønnere finanssystem. Foredragene spenner om alt fra våre personlige bidrag i hverdagen til et grønnere samfunn til statlige foretak som vil redusere klimautslipp. Eksempel på tema Sony kan ta opp er:

 • Bærekraftighet – Sony er godt kjent med økonomien slik den er i dag, men mener fast at den må utvikle seg og tilpasses fremtiden. Olje og gass er ikke langtidsløsninger og andre sektorer i økonomien må investeres i for å skape en bærekraftig fremtid. Sony tar blant annet opp hvordan bedrifter kan investere i lovende industrier for fremtiden.
 • Den grønne omstillingen – mange arbeidsplasser vil bli utilgjengelige mens nye vil oppstå som følge av omveltningen til en grønnere økonomi. Ansatte vil trenge kurs og gjenopptrening for å tilpasse seg en ny industri, som vil stille store krav til bedrifter. Sony har mange gode råd for hvordan du kan forberede deg på en slik omstilling.
Sony Kapoor - Re-Define

Sony Kapoor - Re-Define

Vis foredrag med Sony Kapoor
Uforpliktende forespørsel på Sony Kapoor

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Sony Kapoor